Érmek a korosztályos bajnokságról

Jól szerepeltek a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái a korosztályos bajnokságon, Hegedüs Zorka három érmet is szerzett. A jövő hét végén Nyíregyházán rendezik a Fedettpályás Magyar Bajnokságot. 

Kiélezett, izgalmas kétnapos versenyen vannak túl a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái, akik a fővárosi BOK-csarnokban az U16-os fedett pályás atlétikai országos bajnokságán vettek részt. Szombaton tizennégy U16-s bajnokot avattak, köztük lány ötösugrásban a Nyíregyházi Sportcentrumatlétáját, Hegedüs Zorkát, aki új egyéni csúccsal, 17.26 méterrel állhatott a dobogó legfelső fokára. Vasárnap Zorka folytatta a szombati sikerszériát és távolugrásban szintén egyéni csúccsal, 531 centiméterrel lett magyar bajnok.


A 4x200 m lány váltóban a MATE-GEAC négyese volt a leggyorsabb, második helyen az Ikarus BSE A végzett, harmadikként pedig a Nyíregyházi Sportcentrum váltója Bácskai Kata, Körmendi Réka, Tilki Flóra, Hegedüs Zorka összetételben lett bronzérmes.


A lányok 800 méteres futamában nem sokkal maradt le a dobogóról Tilki Flóra, aki negyedikként  ért célba. A nyíregyházi versenyzők az év elején több nemzetközi viadalon is indulhattak, melyeket az Atlétikai Centrumban tartottak. Február 18-19-én a megyeszékhelyen lesz a fedettpályás  országos bajnokság. Egy éve szintén Nyíregyháza volt a helyszín. 

- Szeretnénk a tavalyi verseny túlszárnyalni, ezért számos olyan dologgal készülünk, mely a nézők számára még élvezetesebbé és követhetőbbé teszi a bajnokságot - mondta Hajnal Gusztáv, az NYSÜ Kft.ügyvezetője.  

A Fedettpályás bajnokságon több nyíregyházi sportoló is címvédőként áll rajthoz, de igazi világsztárok is indulnak, így Kozák Luca és Márton Anita is rajthoz áll. Mindketten az Atlétikai Centrumban készültek a szezonra.