Érkezik a Tour de Hongrie – Hétfőn újabb lezárásra kell számítani
Fotó: Tour de Hongrie

Hétfőn nagyjából 16 órától kell újabb útlezárásra számítani Nyíregyházán. Augusztus 31-én érkeznek be a városba a Tour de Hongrie kerékpárosai. A helyszín különlegességét az adja, hogy ilyen hosszú célegyenes még soha nem volt a verseny történetében, mint amilyen Nyíregyházán lesz.

Egy esztergomi és egy hajdúszoboszlói szakasszal indul a Tour de Hongrie augusztus 29-én, szombaton. Augusztus 31-én, hétfőn Karcagról indulnak a versenyzők, 182 km-t tekernek és Tiszafüred, valamint Hortobágy érintésével érkeznek majd Nyíregyházára.

„Kelet felől fog a mezőny megérkezni, Nagykálló, Napkor irányából, Nyíregyháza-Oros felől érkezik a kerékpáros verseny Nyíregyháza központjába. Amire érdemes számítani, hogy mivel sík szakasz és ha nem lesz viharos szél, akkor nagy valószínűséggel egyben fog érkezni a mezőny és egy sprint befutóra kerül sor a város központjában, ami azért különleges még a mi versenyünk életében is, mert ilyen hosszú célegyenes még soha nem volt és talán a világ egyik leghosszabb célegyenese lesz, amin befut a mezőny, hiszen egyetlen egy kanyar sem lesz az utolsó 6-8 kilométeren” – mondta Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője.

Emiatt várhatóan 60-70 km/h-s sebességgel érkeznek majd be a célba a kerékpárosok. A versenyzőkre 16 óra 30 perc környékén kell számítani, nagyjából akkor ér be a mezőny a Kossuth térre. A széltől függően, ehhez az időponthoz képest egy 10-20 perc plusz-mínusszal kell számolni. Az érintett szakaszon az érkezés előtt nagyjából 20 perccel már teljes lesz az útlezárás. Az út mellett várják a szurkolókat a szervezők és bár világsztár csapatok érkeznek Nyíregyházára, a koronavírus miatt közös fotókat készíteni vagy aláírást kérni nem lehet majd a versenyzőktől.