Eredményesen, rendben zajlott az Európai Parlamenti képviselők választása Nyíregyházán is

Eredményesen, rendben zajlott az Európai Parlamenti képviselők választása Nyíregyházán is
Fotó: Szarka Lajos

A 101 szavazókörben közel 95 ezer választópolgár adhatta le voksát, a részvétel 42,44 százalékos volt, 40 ezer 212-en mentek el szavazni. A pártok támogatása Nyíregyházán is megegyezik az országos eredményekkel.

A hétvégi magyarországi Európai Parlamenti választáson a hazánknak járó 21 képviselői hely sorsa dőlt el. A Fidesz-KDNP a szavazatok 52,14 százalékával magasan nyerte a választást, 13 képviselőt küldhetnek Brüsszelbe. A második helyen a DK végzett 16,26 százalékkal, ezzel 4 képviselői helyet szereztek. A Momentum 9,92 százalékos eredményével 2 mandátumot szerzett, az MSZP-Párbeszédnek 6,68 százalékos, a Jobbiknak pedig 6,44 százalékos eredménnyel 1-1 képviselője lesz. Nem szerzett Európai Parlamenti mandátumot a MI HAZÁNK, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, az LMP és a MUNKÁSPÁRT sem.

Nyíregyházán is eredményesen, rendben zajlott a szavazás

Nyíregyházán a 101 szavazókörben közel 95 ezer választópolgár adhatta le voksát. A részvétel 42,44 százalékos volt, 40 ezer 212-en mentek el szavazni. A Fidesz-KDNP a szavazatok 46,23 százalékát, a DK a 20,08, a Momentum a 10,43, az MSZP-PÁRBESZÉD a 8,66, a Jobbik pedig a 6,88 százalékát kapta. Tehát a pártok támogatása Nyíregyházán is megegyezik az országos eredményekkel. Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző elmondta, az országosan magas részvétel itt is mutatkozott,  eredményesen, rendben zajlott a szavazás. Megköszönte a választás lebonyolításában résztvevők munkáját, és persze a több tízezer nyíregyházi választópolgárnak a részvétel. A választás hivatalos végeredményét a külképviseleteken leadott szavazatok hazaszállítása és összeszámlálása, valamint a levélszavazatok beérkezése és összeszámlálása után a Nemzeti Választási Bizottság állapítja meg, legkésőbb június 14-én.