Érdemes a havat ellapátolni – Mulasztás esetén 200 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak

Bodrogi László, a Közterület-felügyelet vezetője kiemelte:

A felügyelők nemcsak a járdákat állapotát figyelik, hanem többek között azt is, hogy az ingatlanokról esetleges lelógó jégcsapokat eltávolítják-e az ingatlantulajdonosok, illetve mennyire lehet veszélyes a tetőről lezúduló hó.

A közterület-felügyelők szabálytalanság, jogsértés esetén először figyelmeztetnek – tette hozzá a Közterület-felügyelet vezetője.

Ha ez nem vezet eredményre, akkor a felügyelő a helyszínen bírságot is kiszabhat, ez maximum 50 ezer forint lehet, de a tulajdonossal szemben kezdeményezhető hatósági eljárás is. Utóbbi esetben az érintett magánszemély akár 200 ezer forintig terjedő bírságot is kaphat, céggel szemben pedig akár 2 millió forintig terjedő bírságot lehet kiszabni a hatóságnak.

Az időjárás előrejelzés szerint térségünkben hétvégén várható újra hóesés, akkor sem jelentős mennyiségben. A következő napokban, a mínuszok miatt inkább a lefagyott hó, latyak okozhat gondot, ezért a közterület-felügyelők kérik, aki még nem tette meg, rendezze a portája előtti területet, hogy Nyíregyháza teljes területén biztonságos legyen a közlekedés. A közterület-felügyelők a téli időszakban a járdák síktalanításához nem sót, hanem hamut, fűrészport vagy homokot javasolnak.

 

Dér Vivien