Ennyi még sosem volt az egy négyzetméterre jutó tűzoltók száma Szabolcs megyében
Együtt az ország, határon innen és határon túl

Ennyi még sosem volt az egy négyzetméterre jutó tűzoltók száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, és ez nem egy Guinness rekord felállításának kísérlete, hanem a június 27-i vihar következménye.

Statisztikai rekordot döntöget a beavatkozó hivatásos és önkéntes tűzoltók létszáma, amely folyamatosan emelkedik. Már külföldről is érkeztek önkéntesek a Kárpát-Haza Önkéntes Hálózat képviseletében. A Vajdaságból két csapat érkezett kilenc fővel, a Hargita megyei Székelyudvarhelyről heten, a Komárno megyei Felvidékről Izsa és Szilas csapatai összesen öt fővel képviseltetik magukat. Pénteken indultak el Baranya, Győr-Moson-Sopron, Zala, Komárom-Esztergom és Vas megye hivatásos tűzoltói a vihar sújtotta térségbe nyolc tűzoltó járművel és közel ötven fővel. Már az ország szinte minden pontjáról érkeztek hivatásos tűzoltók a szabolcsi erők megsegítésére.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szombat reggeltől  összesen háromszázhatvanan dolgoztak a károk felszámolásán. Folyamatosan csökken az áramszolgáltatásból kiesett fogyasztók száma, a kezdeti több mint ötvenezerről, ötezerre változott. A kárhelyszíneken a tetőszerkezetek ideiglenes helyreállítását, a megdőlt, gyökerestől kiborult, épületekre borult fák eltávolítását végzik a beavatkozók. A fő- és mellékútvonalak, valamint a vasútvonalak járhatóak, elzárt település nincs. Negyvennyolc településen folynak még kárelhárítási munkálatok.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság