Emberölés kísérletével gyanúsítják a Szabolcs megyei férfit – Letartóztatta a bíróság
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. július 28-án az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban 2022. augusztus 28-ig elrendelte F.P. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított férfi 2022. július 26-án észlelte, hogy élettársa öngyilkosságot követett el lakásukban. Ekkor segítségül hívta az asszony nevelőapját, hogy segítsen neki újraéleszteni élettársát, de eredménytelenül. Ez alatt a két férfi veszekedni kezdett, majd a nevelőapa otthonába távozott a helyszínről.

Ezt követően a gyanúsított magához vett egy baltát és a sértett után.  Bement a sértett udvarára, életveszélyesen megfenyegette, majd a nála lévő baltával kétszer fejbe vágta a férfit.  

Ezután a gyanúsított elmenekült a helyszínről, őt 2022. július 27-én elfogatóparancs alapján kapták el a rendőrök.

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

 

A gyanúsított korábban többször volt már büntetve, köztük ugyanilyen bűncselekmény elkövetése miatt is. A fentiek miatt és figyelemmel arra, hogy egy kiemelten súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés végleges.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék