Embercsempész a szabolcsi nyomozók őrizetében

Üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsítják az ukrán állampolgárságú férfit.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói 2021. január 27-én a szlovák hatóság munkatársaitól átvették azt az 54 éves ukrán állampolgárságú férfit, akit a magyar hatóság által embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kiadott európai elfogatóparancs alapján fogtak el Szlovákiában. A szabolcsi nyomozók azzal gyanúsítják a férfit, hogy korábban elfogott társaival szervezetten, rendszeres anyagi haszonszerzés érdekében segítséget nyújtottak illegális migránsoknak ahhoz, hogy az ukrán-magyar államhatárt átlépjék, és eljussanak Nyugat-Európába. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a feladatokat megosztották egymás között, a most elfogott, és őrizetbe vett férfi szállítóként vett részt a bűnszervezet tevékenységében.

A migránsokat ő vitte tovább gépkocsijával az államhatár illegális átlépése után Magyarországról Nyugat-Európa felé. A nyomozók előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására. A korábban elfogott négy magyar, és egy ukrán állampolgárságú gyanúsítottat már letartóztatták.   

 

Forrás: police.hu