Előny megint a Kaposvárnál
Fotó:Trifonov Éva

A női röplabda Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén a Fatum Nyíregyháza a Kaposvárt fogadta. A párharc 1-1-ről folytatódott. 

Az első szett elején a vendégek szereztek előnyt, de a Nyíregyháza egyenlített, majd fordított is. A játszma felénél viszont nagyon beragadt egy állásba a Fatum, a Kaposvár zsinórban szerezte a pontokat, és hét ponttal is vezetett. Innen jött vissza a hazai csapat, ám a végjáték ismét a somogyiaké volt, így nyerték az első játszmát. 

A második felvonás eleje Maticról szólt, a korábbi nyíregyházi játékos egymás után szerezte a pontokat. Pintér Andrea viszont a másik oldalon több ászt is nyitott, és a csereként beálló Nikol Milanova is remekül szállt be, így a Fatum komoly előnyt szerzett, és biztosan nyerte a szettet. 

A harmadik játékrészben is folytatódott a nagy csata, de ezúttal a mieink kerültek gödörbe. Ezt kihasználták a vendégek, Lemmens és Szedmák ütéseivel elhúztak. Hiába mentettek többször is bravúrosan a nyírségiek, támadásban sok volt a hiba, így a Diamanté lett a szett. 

A negyedik felvonásban is hullámzó volt a játék. Nikola Radosová révén komoly hátrányt dolgozott le a Nyíregyháza, de kritikus helyzetekben mindig a Kaposvár szerzett pontot. Végül a harmadik meccslabdát értékesítették a vendégek, és nyerték a találkozót, így a párharc során 2-1-re veztnek. 

Fatum Nyíregyháza – Kaposvár 1-3 (-20, 16, -16, -18)

Nyíregyháza: Cicic 3, Pintér 4, Bodovics 8, Radosová 18, Vasileva 11, Radonjic 14

Csere: Tóth F., Tóth D.(liberók),Milanova 4, Vajda 

Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

Szasa Nedeljkovics: - Kritikus helyzetekben ellenfelünk jobban koncentrált, és a fontos valamint a hosszú labdameneteket rendre a kaposváriak nyerték. Nincs más választásunk, nyernünk kell ismét idegenben, hogy visszatérjünk az ötödik találkozóra Nyíregyházára.