Előny a Fatum Nyíregyházánál!
Fotó:Trifonov Éva

Megkezdődött az 5-8. helyért folyó párharc a Fatum Nyíregyháza és a DVTK között a női röplabda Extraligában. Az alapszakasz találkozókat a nyírségiek nyerték. 

Az első játszma elején rögtön öt pontos előnyt szereztek a mieink, és remekül játszottak. Veszélyesek voltak a nyitások, a centerek pedig ponterősek voltak. Tíz pontra nőtt a különbség a játékrész derekára, és végül magabiztosan nyerte a szettet a Fatum. 

A második felvonás elején úgy tűnt, ez a játszma szorosabb lesz. 5-3 után viszont ritmust váltott a hazai csapat, és Ralitsa Vasileva vezérletével folyamatosan elhúzott. A pontos ütések mellett jó blokkok is jellemezték a Fatum játékát, mely nagyon simán hozta ezt a szettet is. 

A harmadik játszma elején először vezetett a DVTK, sőt 1-8-nál komoly előnyük volt. Innen zárkózott vissza a Fatum egy 7-2-es rohammal, és 13-12-nél már vezetett. A folytatásban szoros volt az állás, de a végjátékban pontosabb volt a Nyíregyháza, és 3-0-ra győzött, így a három nyert meccsig tartó párharc állása 1-0. Folytatás pénteken Miskolcon. 

Fatum Nyíregyháza – DVTK 3-0 (11, 9, 20)

Nyíregyháza: Cicic 5, Bodovics 8, Lászlop 9, Vasileva 19, Vajda 12, Radonjic 6

Csere: Tóth F.(liberó)

vezetőedző: Szasa Nedeljkovics 

Szasa Nedeljkovics: - Az első két játszmában látszott, hogy sokat javultunk mind fizikálisan, mind pontosságban. A harmadik szett elején előjöttek a hibák, de a csapat tartását mutatta, hogy 1-8-ról tudtunk fordítani. Az előny megvan a párharc során, de nagyon fontos második találkozó vár ránk Miskolcon.