Eloltották a tüzet a hulladéktelepen
Fotó: Bordás Béla

Másfél nap alatt, kedd kora reggelre oltották el a tüzet Nyíregyházánál, annál a külterületi hulladéktelepen, ahol vasárnap délután keletkezett tűz.

Kezdetben ezer négyzetméteres területet érintettek a lángok, amelyek egy hulladékcsarnokra, abban szervizszekrényekre is átterjedtek, azt a tüzet rövid időn belül eloltották az egységek. Vasárnap késő délutánra már kétezer-ötszáz négyzetméteren égett a kommunális és szelektív szemét.

A nyíregyházi, nyírbátori, hajdúnánási, nyíradonyi, debreceni, kisvárdai és mátészalkai hivatásos, valamint az ibrányi önkormányzati tűzoltók, több mint ötven beavatkozó a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett vízágyúval és vízsugarakkal oltották a lángokat és védték a közeli épületeket vasárnap.

Az oltási munkálatok nagy erőkkel, folyamatosan zajlottak vasárnap éjszaka, hétfőn egész nap és kedd hajnalban is. A még nem égő szemét elszállításában a hulladéktelep munkatársai teherautókkal, munkagépekkel segítettek.

A helyszínen, valamint lakott területen is folyamatosan végzett méréseket a katasztrófavédelmi mobil labor, egészségre ártalmas koncentrációt nem mértek veszélyes anyagokból. A katasztrófavédelem tűzeseti helyszíni szemlét végzett.

Forrás: Katasztrófavédelem