Élménypróba, Bringaváros, Tour de Hongrie - Sportos lesz az év második fele Nyíregyházán

Számos sportprogram lesz Nyíregyházán az év második felében. Rangos kerékpáros versenyek mellett Rally EB és több tömegsport esemény házigazdája is lesz a szabolcsi megyeszékhely. Várhatóan sokan sportolnak majd közösen. 

Bár a koronavírus-járvány miatt több sportrendezvény elmaradt tavasszal, egy részüket az év második felében szeretnék bepótolni. Az augusztus elsősorban a kerékpársport kedvelőinek lesz izgalmas, mivel több rangos nemzetközi verseny is érinti Nyíregyházát. Augusztus 26-án itt rendezik a Junior Világkupát, 31-én pedig a Tour de Hongrie egyik szakasza érinti a megyeszékhelyt. Szeptember 5-én 4. alkalommal rendezik meg a Sóstói erdőben a Decathlon Élménypróbát. 18+1 akadály vár a résztvevőkre, és egyénileg valamint csapatban is lehet nevezni a különleges sporteseményre. 

- Nagyon szeretik az emberek a rendezvényt, mert az 5 km-es táv mindenki számára könnyen teljesíthető. Idén 10 éves kortól a gyerekek is a szülőkkel együtt indulhatnak, a 10 év alattiaknak pedig egy ingyenes labirintust alakítunk ki - mondta Pokrovenszki Gergely főszervező. 

Nem versenyről van szó, azaz mindenki olyan tempóban teljesíti a távot, ahogy akarja. Szeptemberben is több tömegsportrendezvény lesz. 12-én a tervek szerint újra megrendezik a Csillagfutást, 21-től pedig indul a Mozdulj Nyíregyháza újabb évada. Szeptember 26-án a Bringaváros 7.1 keretében a városban lehet majd kerékpározni, és különböző feladatokat megoldani. Itt az egyes városrészek is versenyeznek, és az első évhez képest tavaly már megháromszorozódott a résztvevők száma. Októberben az Extreme Trail Akadályverseny helyszíne lesz Sóstó, novemberben pedig ismét lesz Nyíregyháza Rally, mely az Európa-bajnokság egyik futama. Komoly mezőny érkezik, a hazai pilóták mellett Európa több részéről érkeznek versenyzők.