Elmarad a futam Olaszországban - nem hirdetnek eredményt a Kamion EB sorozatban

Két versenyhétvégét rendeztek a Kamion EB sorozatban, a Révész Truck Racing Team pedig remek teljesítménnyel mutatkozott be a mezőnyben. Kiss Norbert a hét futamból négyet megnyert, a bajnokságban pedig az élen állt. Aztán kiderült, hogy a koronavírus járvány terjedése miatt a tervezett olaszországi futamot Misano-ban nem lehet megtartani, a nemzetközi szövetség pedig úgy döntött, nem tudják folytatni a sorozatot, és 2020-ban nem hirdetnek bajnokot.

- Az a két versenyhétvégén is kiderült, hogy mi vagyunk a leggyorsabbak a mezőnyben. Külön emlékezetes volt a hungaroringi verseny, melyet a Sport TV képernyője előtt több tízezren néztek, és szurkoltak nekünk. A szurkolóinktól rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, melyet nagyon köszönünk nekik. Csalódott vagyok, hogy így ért véget az idény, mert január óta rengeteget dolgoztunk a csapattal, és nem csak komoly anyagi befektetéssel járt, hogy versenyképes autót építsünk, hanem sok áldozattal a csapattagok részéről is. Nagyon boldogok voltunk, hogy ennek volt eredménye, mert már az első futamokon gyorsak voltunk. Nagyon köszönöm a csapatnak, hogy ilyen jó munkát végeztek, Révész Bálintnak pedig, hogy egy ilyen nehéz évben kiállt a projekt mellett, hitt bennünk, és lehetőséget adott arra, hogy elindulhassunk. Ennek tükrében nagyon sajnálom, hogy az idei évben nem hirdetnek végeredményt, mert nagyon jó úton jártunk a bajnoki címek felé csapatban és egyéniben is – mondta Kiss Norbert.

Az FIA szervezete egy rövid közleményben tudatta a csapatokkal a döntést, kiemelve, hogy köszönet jár minden csapatnak, versenyzőnek, aki ilyen nehéz körülmények között is vállalta az indulást. Bíznak abban, hogy 2021-ben az összes tervezett versenyhétvégét megrendezhetik, és elkezdődött a versenynaptár összeállítása.