Elkezdődött az erdei sétány és ökológiai sétaút építése

2018. március közepén kezdődött el a projekt megvalósítása, amely Nyíregyháza legszebb természeti értékén, a Sóstói-erdőn keresztül, a Nyíregyházi Állatparkig vezető sétaút kialakítására irányul.

A projekt közvetlen célja egy erdei sétány és ökológiai sétaút kialakítása Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, mely szervesen illeszkedik az állatparkba való belépéshez és a széleskörű természeti, turisztikai élmények nyújtásához. Az erdőn át az Ózoon Hoteltől, az erdei tornapályán keresztül az állatparkig vezető 3 kilométeres szakaszon egy tanösvényt hoznak létre, amin a látogatók nemcsak egyszerűen sétálhatnak, hanem séta közben a kihelyezett tájékoztató és demonstrációs eszközöket tanulmányozva, megismerkedhetnek a Sóstói-erdő flórájával és faunájával. Az önálló, aktív ismeretszerzés során az erdei sétányon tájékoztató táblák mutatják be a Nyírséget, az erdőgazdálkodást, a Sóstói-erdőt és környékét az érdeklődőknek. A Sóstói-erdő színes növényvilágát, mint például a fehér akácot, a cserjéket, az elegyfákat, és tölgyeseink élővilágát is meg lehet tekinteni a kialakításra kerülő sétaúton.

Az ösvényen sétáló természetbarátok padokon megpihenve gyönyörködhetnek az erdő szépségében, látványában és hangjaiban. A kikapcsolódást, a pihenést és a kényelmet szolgálják a szalonnasütő helyek, az esőbeállók, erdei asztalok. Figyelve a környezet védelmére a padok mellé hulladéktároló edények is ki lesznek helyezve.

A sétány végén a Korányi Frigyes úti vasúti átjárón áthaladva lehet eljutni a Blaha Lujza sétány gyalogkerékpár útjához.

Itt épül meg az állatpark mellett haladó új gyalog- kerékpárút, ami csatlakozik a Blaha Lujza sétány gyalogkerékpárútjához.

Az Állatpark déli kerítésénél alakítják ki a park hátsó bejáratát, ahol beléphetnek a parkba a látogatók. Itt már térítés ellenében, egy ökológiai utazáson vehetnek részt az új 4 km-es sétaúton. A kihelyezett tájékoztató táblák segítségével megismerkedhetnek a Föld növény – és állatvilágával. A fejlesztés része ezen a területen egy új vizesblokk kialakítása, a látogatók kényelmének érdekében. A séta közben elfáradt vendégeket itt is padok várják majd. A kivitelezés várható befejezése 2018 nyár eleje. A beruházás időtartama alatt a fejlesztéssel érintett területeken működő szolgáltatások az eddig megszokott nyitva tartás mellett zavartalanul működnek és látogathatók.