Elkezdődött a Téren-nyáron koncertsorozat – A Jazzy 287 zenélt a belvárosban
Fotó: Faceboook / Jazzy 287 / Perme

Kedd este elindult a Téren-nyáron koncertsorozat. Az ingyenes rendezvény célja, hogy a közönség megismerje a tehetséges helyi zenekarokat és előadókat. A Városalapító atyák szobránál kedden és pénteken, összesen 10 alkalommal várják a zenekedvelőket este hét órától. E hét pénteken a Vidám Manók lép színpadra.

A délutáni eső hamar véget ért Nyíregyházán, így fél hét körül elkezdett készülni a Jazzy 287 zenekar a kedd esti koncertre. Idén első alkalommal sikerült forrást nyerni a Téren-nyáron koncertsorozatra, így már nem csak a Zene Sóstón ingyenes program várja a zenekedvelőket.

„Már évek óta dédelgetett álma itt a nyíregyházi zenésztársadalomnak az, hogy legyen egy ilyen koncertsorozat a belvárosban is. A Zene Sóstón most már negyedik éve gyönyörűen működik Sóstón és ott mindig halljuk a közönségtől, hogy milyen jó lenne egy hasonló koncertsorozat a belvárosban is. Próbálkoztunk már korábban is, hogy megszervezzük ezt a koncertsorozatot, de eddig nem sikerült forrásokat szerezni hozzá. Az akarat megvolt, a forrás hiányzott mindig. Van néhány zenei egyesület a városban, akik aktívan működnek és együtt is dolgozunk különböző projekteken. A Zene Sóstón koncertsorozaton 20 helyi zenekar kap fellépési lehetőséget, itt a Téren-nyáron koncertsorozat nyári etapjában tíz zenekar van és úgy sikerült megoldanunk a másik csapattal a szervezést, hogy nincs átfedés a két fellépő gárda között, tehát gyakorlatilag 30 zenekarnak tudunk fellépési lehetőséget biztosítani” – mesélte a szervező, Várhegyi Tamás.

Ősszel jön a folytatás

A koncertek között lesz például rockzene, akusztikus feldolgozásokat játszó zenekar, de gondoltak a gyerekekre is, így pénteken a Vidám Manók együttes zenél a Városalapító atyák szobránál este héttől. A nyári rendezvénynek lesz egy őszi-téli klub koncertsorozat folytatása is, ahol nyolc zenekarnak biztosítanak fellépési lehetőséget.