Futsal és kispályás foci - Pénteken a fiatalok, szeptemberben a felnőttek lépnek pályára

Kispályás fociban európai selejtezőt rendezhetnek a megyében. A szervezés már elkezdődött, és több megyéből érkezhetnek csapatok. Pénteken a futsalosok lépnek pályára egy utánpótlás tornán. 

Hosszú kihagyás után végre a futsal csapatok is pályára léphetnek. Pénteken a Continental Arénában rendeznek egy utánpótlás tornát U20-as csapatok számára. Az eseményen a Blue Sharks futsal gárdája is pályára lép. Nyolc csapat vesz részt, ebből hat megyei. 

- Az edzők nagyon örültek a lehetőségnek, és azonnal igent mondtak a kezdeményezésre. A játékosok is nagyon készülnek már, hogy végre ismét játszhassanak - mondta Kranyik István szervező.  

A rendezvényből szeretnének hagyományt teremeteni. Szeptembertől már a felnőttek következnek. A tervek szerint elindul a Socca Hungay kispályás bajnokság, melyre több megyéből érkeznek csapatok, a legjobb pedig az országos döntőbe, onnan a BL-be juthat.  

- Volt egy felkérésünk a Socca Hungary-től, és igent mondtunk. Több mint tíz megyében rendeznek selejtezőt, köztük nálunk is. Örömteli, hogy a régiónkban válogatott labdarúgók is vannak, akik pályára léphetnek majd - mondta Székely János szervező.

A mérkőzéseket füvön rendezik, 4x2 méteres kapukra játszanak az 5+1 fős csapatok. A csoportok első két helyezettje jut tovább a budapesti fináléba, onnan pedig a legjobb a maribori euórpai döntő résztvevője lesz. A tervek szerint minden héten rendeznek fordulót, és a bajnokság pénzdíjas, 300 ezer forintot osztanak szét. A szervezők jelenleg tárgyalnak arról, hogy hol rendezik majd a mérkőzéseket.