Elkezdődött a Fedettpályás Atlétikai Bajnokság
fotó: Szarka Lajos

Megtelt az Atlétikai Centrum lelátója a Fedettpályás Atlétikai Bajnokság megnyitójára. 50 év után először nem a főváros ad otthont a viadalnak. 

- Azért épült ez a csodálatos létesítmény, hogy ilyen színvonalú versenyeket rendezzünk, és a nyíregyházi atléták méltó körülmények között készülhessenek- mondta Dr Kovács Ferenc polgármester. 

Hivatalosan a napokban adták át az Atlétikai Centrumot, de a bajnokság előtt már több tesztversenyen vizsgázott eredményesen a 7 milliárd forintért épült létesítmény. 

- A magyar atléták számára ez egy remek helyszín lehet a felkészüléshez, de szeretnénk rangos nemzetközi versenyeket is ide hozni. Ehhez minden feltétel adott - mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. 

Gyulai Miklós, a szövetség vezetője korábban atlétaként versenyzett nyíregyházi színekben, most pedig nem bánná, ha rendszeresen itt lenne a fedettpályás bajnokság.

Nos már a szombati nap hozott hazai érmet. Tóth Balázs súlylökésben 17.95-ös egyéni csúccsal bajnok lett, Pál Robin hármasugrásban harmadik helyen végzett.

Bakosi Péter magasugrásban 222 cm-t teljesített harmadik kísérletre, és ezzel szintén bajnok lett! A férfi 5000 méteres gyaloglást Helebrandt Máté nyerte, így ő is fedettpályás bajnok. 

Vasárnap újabb versenyszámokban avattak bajnokot, és ezúttal is örülhettünk hazai sikernek. Nyisztor Petra, a Nyíregyházi Sportcentrum hármasugrója 12.81-es egyéni csúccsal aranyérmes lett. 

Kapcsolódó galéria

Atlétikai Magyar Bajnokság 2022 - 1