Elkezdődött a Fatum Kupa - A Nyíregyháza címvédőként indult

Megkezdődött a Fatum Kupa női röplabda felkészülési torna. Hat csapat vesz részt, és szombaton valamint vasárnap is rendeznek találkozókat. A torna pénzdíjas, 1,5 millió forintot osztanak szét. 

A Fatum Nyíregyháza-DVTK találkozóval elkezdődött a Fatum Kupa női röplabda torna. Ez az első alkalom, hogy a nyáron átalakult hazai csapatot láthatja a közönség. Németh Szabolcs vezetőedző szerint fontos, hogy minél több meccset vívjon a gárda az októberi bajnoki rajt előtt. 

- Ezzel a tornával fordulunk rá arra a szakaszra, amikor egyre több mérkőzést játszunk. Természetesen szeretnénk megnyerni a hazai rendezésű tornát, hiszen címvédők is vagyunk- mondta Németh Szabolcs vezetőedző, Fatum Nyíregyháza 

A Fatum-kupát idén már második alkalommal rendezik meg. Egyedülálló módon pénzdíjas a torna, 1,5 millió osztanak szét a csapatok között, a győztes 600 ezret kap, de az utolsó helyezett sem távozik üres kézzel. Hat együttes érkezett, a Balatonfüred RA, a DVTK-Miskolc, az MTK-Budapest, az UTE, a szlovák VK-Brusno és természetesen a Fatum-Nyíregyháza. A mérkőzéseket a Continental Arénában rendezik. Vasárnap rendezik a helyosztókat, a döntő 16 órakor kezdődik. Az is eldőlt, hogy a bajnokság első fordulójában a Nyíregyháza október 17-én vasárnap idegenben játszik a Kaposvár ellen. A találkozót a tervek szerint országos TV is közvetíti. Az első hazai mérkőzést október 22-én az Újpest ellen vívja a Fatum, majd két rangadó következik, előbb a Vasas majd a Békéscsaba ellen. A mieink a Bajnokok Ligájában is szerepelnek, itt a napokban lesz a sorsolás.