Elkészült az alkotóműhely logója – Több mint 20 pályázat közül választották ki a nyertest
Fotó: Szarka Lajos

Elkészült a Digitális Közösségi Alkotóműhely logója. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum több mint húsz pályázat közül választotta ki Hegedüs Petra Sára, hetedik osztályos diák munkáját. A nyertes logó egyszerre tükrözi a műhely sokszínűségét és a folyamatos fejlődést.

 

Amikor a koronavírus nem korlátozza a mindennapokat, akkor folyamatos a munka a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum 300 négyzetméteres műhelyében a diákok gyakorlatban ismerkednek meg a különböző szakmákkal, ezt a modern technológia számtalan eszköze segíti, számítógépek, kisebb-nagyobb programozható robotok és különböző okoseszközök, van varróműhely is, az autószerelést pedig egy virtuális szemüvegen keresztül digitális környezetben ismerhetik meg. Ez a nyílt közösségi tér a pandémia idején zárva tart, a diákokat az online térben várja a műhely.

Pályázat általános iskolásoknak

A szakképzési centrum pedig egy pályázatot is hirdetett leendő tanulói számára, az általános iskolásoknak.

„Amióta a műhelyünk működik, nem volt eddig önálló logója. Azt szerettük volna, ha azok a diákok, akik ide járnak vagy tudnak a műhelyről – a pandémiás helyzetnek köszönhetően – egy kisebb oktatóvideó segítségével megtanulhassák az alapokat a lézervágásról, gravírozásról, maga a szerkesztőprogramok használatáról, és szerkesszenek egy olyan modern, számukra mindent elmondó logót a helyről, amit a későbbiekben használhatjuk hivatalosan is” – mondta Forgács Richárd, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhely asszisztense.

Sokszínűség és fejlődés

A műhely eszközei folyamatosan bővülnek, például ezzel a robotkarral, ez adta át a nyereményt is Hegedüs Petra Sárának. A hetedik osztályos tanuló logója lett a pályázat nyertese, az intézmény azért választotta az ő munkáját, mert egyszerre tükrözi a sokszínűséget és a fejlődést.

Hegedüs Petra Sára a Móra Ferenc Általános Iskola informatika szakos osztályában tanul, fej alakú logójában van egy fogaskerék, egy robotkar és egy drón is.

„Azért lett fej formája, mert itt gondolkozni kell, a fogaskerekek azért vannak benne, mert az agynak úgy kell pörögni, mint a fogaskerekeknek, a drónt azért raktam bele, mert az a nyeremény, a robotkart pedig azért, mert a nyereményt az fogja átadni nekem” – mesélte a pályázat győztese, Hegedüs Petra Sára.

A díjátadón az intézmény vezetősége azt ígérte, minden pályamunkát megőriznek, mivel a több mint húsz alkotás közül mind nagyon innovatív és kreatív volt.

Kapcsolódó galéria

Díjátadó a Nyíregyházi Szakképzési Centrumban