Elkelt az összes sátorgarázshely Nyíregyházán

Ahogy beköszönt az ősz, majd a hideg, téli időjárás, egyre több sátorgarázst látni a város több pontján, ugyanis sokan vannak, főként a társasházak környékén, akik nem tudják megoldani, hogy fedett helyen tárolják gépkocsijukat. Számukra jó megoldás lehet a ponyvagarázs, azonban ezek száma korlátozott Nyíregyházán. Rendelet határozza meg, hogy a NYÍRVV Nonprofit Kft. maximum 190 darab sátorgarázs felállítására adhat engedélyt, mely az idén már meg is történt. Így már nincs lehetőség újabb kérelmek elfogadására. (Megjelent a Nyíregyházi Napló szeptember 24-ei számában.)  

 

– Az a városlakó, aki sátorgarázst szeretne felállítani közterületen, annak kérelemmel kell fordulnia a NYÍRVV Nonprofit Kft.-hez – tájékoztatta a Nyíregyházi Napló szerkesztőségét Barca Balázsné, a társaság parkolási csoportjának vezetője. A szükséges kérelmet a NYÍRVV Nonprofit Kft. honlapjáról lehet letölteni (letölthető nyomtatványok fül alatt), majd a kitöltött dokumentumot ezt követően el kell juttatni személyesen, e-mailben vagy postai úton.

– Személyesen: Parkolási Ügyfélszolgálat (4400 Nyíregyháza, Hősök tere 9. fszt./1.),

– e-mailben: varosuzemeltetes@nyirvv.hu vagy  parkolo@nyirvv.hu  címre,

– postai úton: 4403 Nyíregyháza, Pf. 14.

Sátorgarázsokat október 15. és április 15. között lehet felállítani és használni, de az „építésre” szigorú szabályok vonatkoznak.

190 darabban maximalizálták

– Rendelet határozza meg, hogy maximum 190 darab sátorgarázs felállítására adhatunk engedélyt, mely az idén már meg is történt. Így sajnos már nincs lehetősége társaságunknak újabb kérelmek elfogadására – tette hozzá a csoportvezető, kiemelve, hogy a legtöbb engedélyt a Jósavárosba (Ungvár sétány) és Örökösföldre adták ki, ott is a Fazekas János térre, valamint a Törzs utcára.

A tulajdonosok április 15-ig használhatják a sátorgarázsokat, az ezek előtti terület tisztán tartása az ő feladatuk és semmiféle gyúlékony és robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagot nem tárolhatnak benne.