Elismerések a bátor tűzoltóknak

A rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvénynek megfelelően július elsejétől ezredesi rendfokozatba lépett, ezzel dr. Tollár Tibor tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott főigazgatója befogadta a katasztrófavédelem ezredesi karába Pest megye hét, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megye hat-hat, a fővárosi, a Somogy és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatóság öt-öt, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom és Zala megye négy-négy, Vas és Zala három-három, a főigazgatóság, Fejér és Nógrád megye két-két, illetve Békés megye egy új ezredesét.

A főigazgató hősies helytállásukért többeket elismerésben részesített, köztük két nyíregyházi hivatásos tűzoltót is.

Július 7-én Tiszaeszláron kigyulladt egy lakóház, amelyben még a nyíregyházi tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant egy gázpalack. A felderítést során megtalálták a széthasadt palack maradványait és még egy, hőhatásnak erősen kitett tartályt is. Szabó István tű. főhadnagy és Virág Csaba c. tű. főtörzsőrmester a palackot visszahűtés után kivitte az épületből, ahol átadták kollégáiknak, akik folytatták a hűtést. Kiemelkedő helytállása elismeréseként az országos katasztrófavédelmi főigazgató ajándéktárgyat adományozott Szabó Istvánnak és Virág Csabának.

Az ezredesi okmányok, hősies helytállást elismerő ajándéktárgyak és a születésnapi köszöntések után Tollár Tibor vezérőrnagy gratulált mindenkinek, kiemelte az elismerésben részesülteket, mondván, mindannyiukat példaként állítja az állomány elé, hiszen ők azok, akik a szervezet jó hírét öregbítik. Az ezredesekhez szólva úgy fogalmazott, ez a rendfokozat már kötelez, egy magasabb szintre emeli viselőit. A születésnaposoknak pedig jó egészséget kívánt.