Elismerés a kiváló polgárőr munkáért
A polgárőrségben végzett elkötelezett és áldozatos munkájáért elismerést adott át Nyíregyháza polgármestere Kozma Lászlónak. A Nyíregyházi Polgárőr Szövetség alapító titkára több évtizede végez a városban eredményes polgárőr tevékenységet, a belvárosban, Borbányán és a Jósavárosban is szervezett polgárőrséget.

Polgárőrként több évtizeden át végzett elkötelezett és áldozatos munkájáért elismerő oklevelet adott át dr. Kovács Ferenc polgármester Kozma Lászlónak.

[video]

A 82 éves férfi 1988-tól nyugdíjas BM dolgozó, nyugállományú rendőr alezredes, aki Nyíregyházán polgárőrséget szervezett és ma is polgárőrként tevékenykedik.

TÖBB ÉVTIZEDES ÖNZETLEN, ÖNKÉNTES MUNKA

Dr. Kovács Ferenc elmondta: Laci bácsi február 17-én ünnepli 82. születésnapját, ez jó alkalmat adott önzetlen, önkéntesen végzett munkájának elismerésére.

További képekért kattintson a fotóra!

Nevéhez köthető a Szomszédok Egymásért Mozgalom elindítása, az Egy iskola, egy polgárőr és az Egy lépcsőház, egy polgárőr mozgalmak szervezése és működése. Áldozatos munkája mindenki számára példaként állítható.

ÖRÖMMEL VÁLLALJA AZ UTCAI SZOLGÁLATOT

Kozma László Nyíregyházán született, de elkerült a szabolcsi megyeszékhelyről, Magyarország több városában élt és dolgozott. Nyíregyházára költözése óta a belvárosban, Borbányán és a Jósavárosban is szervezett polgárőrséget. Szellemi atyja a Nyíregyházi Polgárőr Szövetség megalakulásának, alapító tagja a Nyíregyháza Városközpont Polgárőr Egyesületnek. Azt mondja, a Nyíregyháza polgármesterétől kapott elismerés jóleső érzés, de ő mindig örömmel végzi a munkáját. Fontosnak tartja a közösségért végzett tevékenységet, s amíg ereje engedi, szeretne polgárőrként dolgozni, továbbra is vállalja az utcai szolgálatot.