Elismerés a gyermekvédőknek

A Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ indulásától terepintézménye a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának. Náluk töltik gyakorlatukat a szociálismunkás-képzésben részt vevő hallgatók, a kar indulásának kezdetétől. Az elmúlt 25 évben számos főiskolás kapott lehetőséget arra, hogy az elméleti ismeretek megszerzése után a nyíregyházi intézményben ismerkedjen meg a szociális munka rejtelmeivel és azokkal a gyakorlati fogásokkal, amelyeket később a sikeres munka érdekében alkalmazniuk kell. A hallgatókat mentorok segítik a gyakorlati idő alatt.

 

25 év, több száz hallgató

 

Dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ igazgatója azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, terepintézményként jóleső érzés az, hogy elismerték a munkájukat. A vezető hozzátette, a minősítés az intézmény valamennyi dolgozójának jár, akik a gyakorlati képzés során segítették a hallgatókat.

 

Terepmunka tapasztalattal

 

A gyakorlati képzés során a gyermekvédelem valamennyi területével megismerkednek a hallgatók. A három és fél év alatt olyan tudásra tesznek szert a központban a főiskolások, amelyekkel a diploma megszerzése után jó eséllyel pályázhatnak hasonló területen meghirdetett állásra. Nyíregyházáról egyedül a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ kapta meg a kiváló gyakorlati képzőhelynek járó elismerést.

Mikita Eszter