Elindult a Mozdulj Nyíregyháza - Online tréningek a hét minden napján

Elkezdődött a Mozdulj Nyíregyháza!  Program újabb idénye. Heti 13 foglalkozás várja a sportolni vágyókat. Bárki csatlakozhat, mivel az oktatók online tartják az órákat. 

Hétfőn 9 órakor elkezdődött a Mozdulj Nyíregyháza őszi programja. A tavaszihoz hasonlóan a járványhelyzet miatt most is online órákat tartanak az oktatók. 13 foglalkozás várja a sportolni vágyókat. Délelőttönként senior torna, délután pedig alakformáló aerobik, fitt jóga, bodyart és gerinctorna is szerepel a programban. Az online forma az oktatók számára is komoly kihívást jelent, de rengeteg visszajelzést kapnak üzenetben, az ország távolabbi pontjairól is. 

- Mivel nincs személyes találkozás, így nehezebb a dolgunk, de nagyon sok pozitív üzenetet kapunk, nem csak nyíregyháziaktól, hanem még a határon túlról is, hogy követik az óráinkat, és rendszeresen velünk együtt mozognak - mondta Halászné Varjú Ágnes gyógytornász.  

Az oktatóknak sokkal többet kell beszélniük egy-egy órán, még jobban kell figyelniük a tartásukra, hogy otthonában mindenki szabályosan végezze a gyakorlatot.

 A Mozdulj Nyíregyháza Facebook oldalain minden nap van élő közvetítés, de aki akkor nem tudta végrehajtani a gyakorlatokat, annak sem kell aggódnia, mivel 24 órán keresztül még elérhető a tartalom, így később is lehet tornázni. A tartásjavító és gerinctorna mellett esésmegelőzés is szerepel a programban, mellyel súlyosabb sérüléseket lehet megelőzni. Népszerű a latin kardio fitnesz, de gondoltak a szervezők a gyerekekre is. Szerdán délután kifejezetten a kicsik tartását javító torna szerepel a programban, péntekenként pedig gyermektánc várja a kicsiket.