Elhunyt Neumann Gábor - Évekig irányította a nyíregyházi utánpótlásnevelést

A napokban, amikor megjelent a hír, hogy sürgősen vérre van szüksége, mindenki tudta, nagy a baj. Nem először vívott nagy csatát a betegséggel, és mindenki abban reménykedett, most is legyőzi majd. A visszavágón viszont alul maradt... 

Neumann Gábor a mai Spartacus elődjénél kezdett focizni, hosszú évekig játszott a felnőtt csapatban, később szakmai majd klubvezetői munkát is végzett. Klubvezetőként dolgozott 1994-ig.  Volt edző, utánpótlás-szakágvezetőként, akadémiai igazgató. A 2000-es évek elején utánpótlásedzőként a magyar korosztályos válogatottak mellett is dolgozott, sőt, 2007-ben, Várhidi Péter szövetségi kapitány mellett tagja volt a felnőtt válogatott szakmai stábjának is. Ő volt az első önálló nyíregyházi futballklub, az NYFC első elnöke, az NB II-es szekció alelnökeként pedig másfél évig az MLSZ elnökségi tagjaként is dolgozott.

Sok tehetséges fiatal került ki a kezei alól, többen az élvonalig, válogatottságig jutottak. Igyekezett képezni magát, a Bozsik Akadémia elindulásában nagy része volt, ő volt az első vezetője. Később Kisvárdán irányította az utánpótlás nevelését, majd menedzserként dolgozott. 

Neumann Gábor 67 évesen hagyott itt bennünket. A Nyíregyháza Spartacus vezetése, a szakmai stáb és a játékosok nevében őszinte részvétünk a családnak, Gabi bácsi emlékét örökre megőrizzük.