Élelmiszeripari fejlesztés zárult a Nyíregyházi-Kenyérgyár Kft.-nél

Az 1,64 milliárd forint összköltségű beruházás 623 millió forint vissza nem térítendő támogatásból és 640 millió forint hitelfelvételből valósult meg.

Mintegy 1,7 milliárd forint értékű élelmiszeripari fejlesztés valósult meg a sütőipari termékeket gyártó Nyíregyházi-Kenyérgyár Kft.-nél, a projektzáró ünnepséget csütörtökön tartották a nyírségi megyeszékhelyen.

Az eseményen Krámer Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta, a beruházás keretében a termelés bővítéséhez szükséges gépeket vásároltak, valamint egy új, több mint kétezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnok épült, amelynek tetején napelemes rendszert létesítettek.

Az 1,64 milliárd forint összköltségű beruházás 623 millió forint vissza nem térítendő támogatásból és 640 millió forint hitelfelvételből valósult meg, amihez a társaság 421 millió forint saját erőt biztosított.

A 190 munkavállalót foglalkoztató, a multinacionális üzletláncoknak is beszállító nyíregyházi üzemben tavaly 5500 tonna friss és 4600 tonna fagyasztott terméket állítottak elő - tette hozzá az igazgató.

A nyilvános cégadatok szerint a kft. 2021. évi árbevétele 3,9 milliárd forint, adózott eredménye pedig 304 millió forint volt, a 2020-as évet 3,6 milliárd forintos árbevétellel és 202 millió forint nyereséggel zárta.

 

Forrás: MTI