Éjszakai járat, körjárat, új viszonylat

A korábbi ígéretek szerint folyamatosan igyekszik a szakértő-tervező cég a nyíregyházi  közösségi  közlekedést  az igényekhez igazítani, s folyamatosan fejleszteni. A Mobilissimus Kft. arról tájékoztatta szerkesztőségünket, ha a közgyűlés illetékes szakbizottsága jövő  kedden  rábólint a javaslatokra, sokak életét megkönnyítő változások léphetnek életbe a hálózaton és menetrendekben június 18-tól.

 

Eszerint a városrészek között új kapcsolatok jöhetnek létre, és számos vonalon menetrendi módosulások várhatóak, hogy nyártól még könnyebb legyen Nyíregyházán autóbusszal közlekedni.

 

Új 25, körjárati 55

 

A tervek szerint az egyik legfontosabb változás, hogy 25-ös jelzéssel új viszonylat jöhet létre, mely összeköti Borbányát, Örökösföldet, Jósavárost és a vasútállomást. Így a sokak által jelzett igények alapján egy közvetlen kapcsolatot teremtő, fontos vonal születik egymástól távoli városrészek és a pályaudvar összekötésére. A tavaly kísérleti jelleggel elindított, főként csúcsidőben közlekedő 8B helyett pedig az immár folyamatosan, körjáratként működő 55-ös közlekedhet, érintve a Fürdő utcai megállóhelyet. Fontos tudni, hogy innentől a „kifelé” irányú megállókban kell felszállni Örökösföld felé is, mivel körjárat lett az 55-ös – tehát például az állatparknál a bejárat oldalánál, vagy a Krúdy Vigadónál.

 

900-as: éjszaka!

 

Emellett több vonalon is változhatnak a menetrendek, figyelembe véve a beérkező utasforgalmi és menetidő  adatokat, valamint a lakossági, illetve foglalkoztatói igényeket. Abszolút újdonság, hogy kísérleti jelleggel, 900-as jelzéssel péntek és szombat éjjel a vasúthoz csatlakozó éjszakai körjárat indulhat, amely érinti Nyíregyháza több pontját, így a belvárost, Sóstógyógyfürdőt, Jósavárost és Örökösföldet. A részletes változásokról a bevezetés előtt, a jövő hét második felében a megszokott felületeken tájékozódhatnak, például a Napló hasábjain, a városi sajtóban, illetve majd a nyiregyhaza.volanbusz.hu oldalon.