Együttműködési megállapodást kötött a Jósa András Múzeum Sóstó új szállodájával
Fotó: Szarka Lajos

Újabb együttműködési megállapodást kötött a Jósa András Múzeum, ezúttal Sóstó új szállodájával. A közös marketingtől és a felkínált kedvezményektől az idegenforgalmi szezon meghosszabbodását várják a szakemberek.

Sóstó és a város valamennyi nevezetessége, állandó és időszaki látnivalója csalogatja a vendégeket a szakma nemzetközi Crystal Lotus Díjával a napokban kitüntetett sóstói Hunguest Hotelbe.

A munkánkat erősíti ha nem csak annyit tudunk mondani, jöjjön, szálljon meg, vacsorázzon, és holnap reggel utazzon el, hanem plusz programokkal, az állatparkkal, a múzeumfaluval, a múzeumokkal, a fürdővel komplett hétvégi vagy hétközi csomagot tudunk ajánlani a vendégeinknek.

– vette sorba a lehetőségeket Fekete Gyula, a Hunguest Hotel Sóstó igazgatója.

A város legfontosabb elvárása, hogy az új sóstói szálláshely a nyári idegenforgalmi szezonon túl is vendégeket fogadjon. A legjelentősebb lehetőség, hogy a kulturális programokat szállodalánc ajánlataiban szerepeltesse és beépítse marketingtervébe.

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere kiemelte: 

Azt gondolom, hogy a kölcsönös vendégkör kialakítása mindenképpen nagy előnyére válhat a múzeumoknak, de lehet, hogy a hotelnek is olyan időpontokban, ami nem a nyári, kiemelt időszakhoz kapcsolható. Elkezdtük a Nyírségi Disznótoros Fesztivállal, de a Múzeumfalu ünnepkörébe, illetve a magyar keresztény ünnepek körében nagyon sok olyan ünnep van, ami nem a nyári időszakhoz, hanem a kora tavaszhoz, vagy késő őszhöz kapcsolódik. Így biztosan lesz Márton-nap, libafesztivál, lesz majd egy pásztorünnep is októberben, sőt a Régi Magyarország Ízei gasztrorendezvényt is megtartják.

A két intézmény egymás szórólapjait, plakátjait elhelyezi a forgalmas fogadóterekben és megmutatja publikus felületein. A húsvéti foglalkozások, rendezvények anyaga már kikerült a hotel recepciójára, melyet igényelnek is a vendégek.

Nekünk ez a kultúrturizmus jegyében maximálisan nagy segítség. A Múzeum a Hunguest Hotel vendégei számára 10 %-os kedvezményt biztosít, mi pedig, ha a hotelbe külföldi vendégeket, vagy olyan konferenciavendégeket küldünk, akik nálunk részt vesznek programokon, azoknak jelentős kedvezményt biztosít a hotel.

– nyilatkozta Dr. Rémiás Tibor, a Jósa András Múzeum igazgatója.

Az együttműködés dokumentumait a sóstói hotel és a Jósa András Múzeum igazgatója írta alá. Közösen készülnek az őszi Rippl-Rónai kiállítás megnyitójára, mely várhatóan a határon túlról is vonz majd vendégeket.