Egyre több könyv közül választhatunk

Gyermek- és ifjúsági kötetek, képességfejlesztő olvasmány, kreatív gyakorlók, életmód-tanácsadók, a legújabb regények – és ez mind csak egy kis ízelítő a nyíregyházi könyvtár 2016-os ajánlatából.

 

MINDENKI TALÁL KEDVÉRE VALÓT

 

Valóban mindenki találhat korosztályának és érdeklődési körének megfelelő olvasmányt, hiszen rengeteg új könyvvel bővült a kínálat. A fiatalabb korosztály megismerkedhet a Varázslatos Állatbirodalom és a Dóra, a felfedező legújabb megjelent köteteivel, a tinédzser lányok pedig együtt örülhetnek, hiszen négy év után végre magyarul is olvasható – a nyíregyházi könyvtárból pedig ki is kölcsönözhető – Lauren Morrill Vakrandi a végzettel című regénye. Az ezotéria és életmódtanácsok iránt érdeklődők sem maradnak csemege nélkül, Barbara Fredrickson A pozitív érzelmek hatalma című könyvével vezeti be őket a boldogság evolúciójába. A konyhaművészet szerelmeseinek is kedvez az új év, Őszy-Tóth Gábriel Így főznek a hírességek kötete, Gilly Smith Jamie Oliverről írt szövege és a Dr. Oetker Sütemények két személyre című szakácskönyve is csak a kölcsönzőkre vár.

 

2016 KEDVENC REGÉNYEI

 

A regények terén is számos újdonsággal bővült a paletta, többek között már megtalálható a könyvtárban Demet Altinyeleklioglu nagysikerű Szulejmán sorozatának 4. kötete, az Ibrahim és Hatidzse. Fellelhető a 2015-ben megjelent megrázó történet, Hyeonseo Lee és David John A lány hét névvel című könyve is, és a pszichothriller koronázatlan királynőjének, Sophie Hannah-nak az Elnémult babaszobák és a Bántó távolság regénye szintén kölcsönözhető. A New York Times bestsellereit, Henry Kissinger Világrend és Kínáról című sztárkönyveit is elolvashatják az érdeklődők, de a hazai sikertörténetek is képviseltetik magukat, Hercsel Adél Magyar szeretők, valamint Lakatos Levente Szeress jobban című regényei is jelen vannak a polcokon.

Farkas Fanni

(Fotó: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár)