Egymásnak estek a bírók és az edzők
Játékvezetők, hivatalnokok, szurkolók és edzők is fociztak a Szövetség Kupán.

[video]

Farkasszemet néztek a játékvezetőkkel a trénerek

Ezúttal nem volt „türelmi zóna” a kispadok előtt, bátran kitörhettek abból a trénerek. Sőt, nem egy alkalommal még a játékvezetőbe is belerúgtak. Szándékosságról persze szó nem lehetett, mivel kispályás fociban csaptak össze a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei edzők a bírókkal, és bizony be-be csúszott egy-egy szabálytalanság. De koránt sem ez volt a jellemző, sőt!

– A találkozók után egy-egy sör, illetve üdítő mellett megbeszélhették a játékosok a történteket. A lényeg az volt, hogy kötetlen formában, jó hangulatban találkozzanak a felek, és számos ötlet is felmerült, hogyan tehetnénk jobbá a bajnokságokat – mondta Krizán Sándor, az MLSZ Megyei Igazgatóságának vezetője. 

A cél: több nő focizzon! 

A házigazda szerepét először tölthette be a korábbi korosztályos Európa-bajnok focista. Néhány hete irányítja a szövetséget, és komoly tervei vannak. 

– Szeretnénk népszerűsíteni a női labdarúgást, a futsalt, és a honlapot is meg kellene újítani. Van teendő bőven, és igyekszünk a csapatok igényeit is figyelembe venni – folytatta Krizán Sándor. 

A szívem Nyíregyházán marad

A Szövetség Kupán elődje, dr. Barczi Róbert is részt vett, aki az MLSZ fővárosi központjába került, és a versenyigazgatóságnál dolgozik helyettesként, nyártól pedig vezetőként.

– Régi álmom teljesült, szerettem volna a Magyar Labdarúgó Szövetségnél egy ilyen komoly beosztásban dolgozni. Bár a munkám Budapestre szólított, a szívem mindig a megyében és Nyíregyházán marad, így próbálom segíteni az itteni csapatokat – mondta dr. Barczi Róbert.  

A tornán a labdarúgásban dolgozók mellett hivatalnokok, szurkolók és a média munkatársai is részt vettek. A jó hangulatú eseményt végül a Szpari-szurkolók nyerték. 

Dankó László