Egyházi kulturális örökség – Koncert és túra a társszékesegyházban

Az Óbudai Danubia Zenekar és Kolonits Klára opera-énekesnő ad koncertet jövő hétfőn a római katolikus templomban, este 7 órától. A Mozart- és Poulenc-est egyfajta szezonnyitó a városban, legalábbis az egyházi turizmus területén. Péntek délutánokon aztán indul a belvárosi séta, mely szintén a városlakóknak és vendégeinknek kínál érdekes programot.

Az „Egyházi kulturális örökség és turizmusfejlesztés Nyíregyházán és Beregszászon” c. projekt keretében június 20-án 19 órától a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Filharmónia Magyarország rendezésében hallhatnak ingyenes koncertet a római katolikus templomban, melynek műsorán Mozart- és Poulenc-művek szerepelnek.

„Magyarország egyik neves szimfonikus zenekara, az Óbudai Danubia Zenekar ad koncertet olyan hírességgel, mint a Kossuth-díjas Kolonits Klára szoprán énekesnő. Egy olyan könnyed komolyzenei koncertet szervezünk, amely a nyárnak egy igazi komolyzenei-turisztikai, évadnyitó hangversenye lehet” – fogalmazott Furkóné Szabó Marianna.

A turisztikai társaság és a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház egy másik műfajú eseményt is kínál a városlakóknak és a vendégeknek. Minden pénteken, délután 4 órától indul a belvárosi séta, mely érinti a nyíregyházi tereket és épületeket. Esőben és forróságban is várják az érdeklődőket a TDM iroda előtt.

„A projekt kapcsán lehetőségünk van arra is, hogy folytassuk a garantált idegenvezetést is itt, a városban. Ez annyival lesz több és másabb, hogy a római katolikus templomot még hangsúlyosabban érinti, és lehetőség lesz az érdeklődőknek felmenni a templomtoronyba, és onnan egy teljesen más perspektívából rácsodálkozni a városunkra, a főtérre” – szólt a lehetőségről a turisztikai társaság igazgatója.

Gyülekező péntek délutánonként a TDM Iroda előtt, majd indul az egy-másfél órás séta. A koncertmeghívó pedig hétfő este 7 órára szól a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházba az Óbudai Danubia Zenekar és a Hallhatatlanok Társulatának tagja, Kolonits Klára koncertjére. Az est karmestere a Liszt-díjas Hámori Máté.