Egy tégla – egy mosoly

2011-ben nyitották meg Nyíregyházán a Csodavárat, azért, hogy a Down-szindrómával vagy egyéb értelmi fogyatékossággal élő gyermekek, valamint a megkésett, vagy eltérő fejlődésű gyerekek számára a korai fejlesztés családias, kellemes hangulatú, a játékra összpontosító környezetben telhessen. A Csodavárba nemcsak a fogyatékkal élők látogathatnak el, a Down Egyesület nagy hangsúlyt fektet az elfogadásra, így a kicsik a fejlesztő központban többségi, ép társaikkal is játszhatnak. A Csodavárban a gyerekek rendelkezésére áll egy kültéri játszótér is, amely a lakosság felajánlásából valósulhatott meg. Az egyesület azt szeretné, ha a kicsik a játszóhelyen önfeledten tölthetnék az időt, ezért a területet szeretnék még biztonságosabbá tenni.

 

GUMITÉGLÁVAL BURKOLNÁK A JÁTSZÓHELYET

 

A Csodavárban gumitéglával szeretnék beborítani a területet, a tégla környezetkímélő, ütéstompító és egyben esztétikus is. A játszóhely burkolásához 424 darab 5 centiméter vastag gumitéglára lenne szükség. Ezek megvásárlásához a Down Egyesület lakosság segítségét kéri.

További képekért kattintson a fotóra!

– Egy darab gumitégla 2 ezer forintba kerül – mondta Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke. – Aki ezt megvásárolja, támogatja a játszótér biztonságosabbá tételét. A téglát egy kifejezetten adománygyűjtésre létrehozott weboldalon, az adjukossze.hu oldalon lehet megvenni. Fizetni bankkártyás utalással lehet, és mindenki annyi téglát vehet, amennyit szeretne.

 

AUGUSZTUS 24-IG VÁRJÁK A FELAJÁNLÁSOKAT

 

A Down Egyesület a játszótér burkolási munkálatait augusztus 24-én szeretné elkezdeni, addig várják a felajánlásokat. A gumitéglával borított játszóhelyet a tervek szerint szeptemberben adják át a gyerekeknek.

F.A.

(Fotó: Kohut Árpád)