Egy osztállyal feljebb lépett a Sunshine NYÍKSE!

Az NB-I/B-ben indulhat a Sunshine NYÍKSE kosárlabda együttese. A klub mindezt ma egy sajtóközleményben jelentette be! 

"Egyesületünk 7 éve indít kosárlabda csapatot a férfi NBII-ben. Többször voltunk Keleti csoport érmesek, jutottunk a nyolcad, majd tavaly és idén a négyes döntőbe. Ez évben, az MKOSZ döntése alapján sikeresen pályáztunk az NBII FINAL4 megrendezésére is Nyíregyházán. 
A résztvevő csapatoktól és az MKOSZ képviseletében jelen lévő Versenybizottság elnökétől is csak dicsérő szavakat kaptunk a rendezéssel kapcsolatban. Jól szervezett, jó hangulatú, nagy nézőszámot vonzó és kitűnő mérkőzéseket produkáló négyes döntőt sikerült lebonyolítanunk június közepén. Sajnos, a legfontosabb mérkőzésen a legerősebb ellenféltől 5 ponttal kaptunk ki, így csapatunk a 2. helyen végzett az ország közel 60 NBII-es csapata közül.  A Versenykiírás szerint,  bánatunkra csak az első helyezett jutott automatikusan az NBI/B zöld csoportjába. Ugyanakkor volt olyan csapat az NBI/B zöld csoportjában, aki végül technikai okok miatt nem tudott csapatot nevezni a július 15-i határidőig. 

Így, az MKOSZ, mint az NBII ezüstérmes csapatának lehetőséget biztosított egyesületünknek az NBI/B zöld csoportban való indulásra, mellyel mi éltünk, azaz a következő idényben egy osztállyal feljebb játszhatunk. Ez óriási dolog, de egyben komoly kihívás és felelősség is a NYÍKSE számára. A meglévő 12 utánpótlás csapatunk mellett profi körülményeket kell biztosítani felnőtt csapatunknak az élvonalban, mely nagy feladat.

Éppen ezért még az egyeztetések folynak a játékosokkal, potenciális szponzorokkal és bízunk benne, hogy a következő pár hétben sikerül úgy összeraknunk egy csapatot, hogy az sikeresen tudjon szerepelni az NBI/B -ben. Jellemzően nyíregyházi fiatalokra és már évek óta a csapat gerincét alkotó helyi sportolókra építünk. " - áll a közleményben.