Egy nyíregyházi mentésirányító és egy mentőápoló munkáját is elismerték a héten

A hét mentésirányítója

Daniló Szabolcs 18 éve dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál Nyíregyházán. 2000-ben kezdte Munkáját kivonuló mentőápolóként kezdte. Azokban az időkben egy-két alkalommal „be kellett ülni” az akkori szolgálatvezetéshez mentésirányítónak is. Annyira megtetszett neki ez munkakör, hogy hat év múlva már az irányítás csapatát erősítette, majd 2017 januárjában ő lett a nyíregyházi Irányítócsoport vezetője. Azóta is úgy gondolja, hogy jó döntés volt akkoriban váltani, hisz munkáját mind a mai napig szereti, még mindig kihívást jelent számára.

Még mindig jó érzéssel tölt el, amikor telefonon keresztül történő elsősegélynyújtás hatására a beteg hallhatóan jobban van.

– meséli.

Szabadidejét legszívesebben családjával tölti, és ha ideje engedi, szeret gombászni, horgászni és túrákra indulni.

Gratulálunk!


Fotó: Facebook / Országos Mentőszolgálat


A hét mentőápolója

Ifj. Fehér András idén 10 éve hogy a nyíregyházi mentőállomás oszlopos tagja. 2008-ban került az Országos Mentőszolgálathoz mentőápolóként. A kezdetekben mentőgépkocsin teljesítette szolgálatait, majd kiváló munkájának köszönhetően négy hónap után  és azóta is  ESET kocsin dolgozik. Egészen kicsi kora óta ismeri a mentők munkáját, hiszen édesapja már 33 éve dolgozik mentőápolóként. Folyamatosan képzi magát ráadásul mentőtiszti tanulmányokat folytat. Rendszeres résztvevője a mentő-, illetve mentőtiszt hallgatói versenyeknek, ahol kimagasló eredményeket ér el csapatával. Mindezek mellett elsősegélyoktató ként is türelmes tanára a segítést elsajátítani vágyóknak.

Munkám során rengeteg ellátásra szoruló emberrel találkozom, számos olyan szituáció van, ahol gyorsan kell cselekedni. Ezek közül érzelmileg leginkább a sikeres gyermekújraélesztések vannak rám hatással. Ezekre nagyon büszke is vagyok.

– mondja.

András hivatása mellett zenészként vezeti le a stresszt, hisz rendszeresen zenél rendezvényeken. Szabadidejében szívesen horgászik, illetve a családi mezőgazdaságba is besegít. 

Gratulálunk!


Fotó: Facebook / Országos Mentőszolgálat


Forrás: Facebook / Országos Mentőszolgálat