Egy nyíregyházi fitneszmodell sikerei

 – Másfél éve találkoztam elõször azzal a súlyzós edzéssel, ahol nem az volt a cél, hogy A-ból B-be juttassuk el az adott súlyt, hanem az, hogy mindezt test- és izomtudatosan végezzük. Edzõm hozzáértésének és segítségének köszönhetõen beleszerettem ebbe a sportba. Az edzések során láttuk, hogy az izomzatom és a jó genetikám megfelelõ lenne a versenyzéshez, bár már az elején tudtam, hogy ez rengeteg munkával és lemondással fog járni, de amit a fejembe veszek, azt véghez viszem, így áprilisban már a Magyar Kupa színpadán álltam – emlékezett vissza Gréta.

DOBOGÓN A MAGYAR BAJNOKSÁGON

Az ambiciózus lány rengeteg áldozatot hozott álma megvalósítása érdekében. – Õszinte leszek, nagyon szeretek enni és szórakozni is, de kitûztem magam elé egy célt. Egy olyan célt, amit mindenáron el akartam és akarok érni. Minden álom lemondásokkal és küzdelmekkel jár, de tudom, hogy megéri. Nem bántam, hogy én péntek este is az edzõteremben voltam, amíg a barátaim már az esti bulira készülõdtek – mesélte.
Gréta elsõ fitneszversenyére áprilisban került sor, a Magyar Kupa színpadán mutatta meg magát három kategóriában. Ezt követte a Fitbalance Nemzetközi Kupa, ahol két kategóriában is sikerült ezüstérmet szereznie.
A legbüszkébb az október 30-án megrendezett Magyar Bajnokságon elért helyezésemre vagyok. Több híres fit­neszmodellel mérettethettem meg magam, és egy nagyon erõs, illetve népes mezõnyben megszereztem a felnõtt kategória 3. helyezését. Elképesztõen örültem – mondta a modell, aki számára a szezon utolsó versenye a Superbody volt.

HOSSZÚ ÚT ÁLL ELÕTTE

A fiatal lány követi álmait, ám elõreláthatólag azt tervezi, hogy a 2017-es versenyeket kihagyja. – Nem kell megijedni, mindezt csak azért tenném, hogy a 2018-as szezont a lehetõ legjobb formámban tudjam végig csinálni. Nagyobb, de ugyanakkor nõies izomtömeget szeretnék színpadra vinni, amellyel külföldön is meg tudom állni a helyem. A késõbbiekben szeretnék Európa-bajnokságokon, világbajnokságokon is indulni, illetve az USA-ban különbözõ rangos versenyeken – árulta el Gréta.

(Szerzõ: Farkas Fanni)