Egy megfiatalodott kerettel vág neki az idénynek a Hübner Nyíregyháza BS

A héten rendezik a Sitku Ernő Kosárlabda Emléktornát. Négy csapat vesz részt az eseményen, mely jól szolgálja a gárdák felkészülését. A Nyíregyháziak kerete több helyen is változott a szünetben. 

Alaposan megváltozott a nyári szünetben a Hübner Nyíregyháza BS kerete. Perry, Hillsman, Dolezaj,  Henderson, Kass és Fazekas után a héten Tóth Gergő is az élvonalbeli csapat tagja lett. A fiatal játékos Debrecenből érkezett. Egy ötös poszton bevethető angol kosaras is rövidesen csatlakozik a kerethez, Jordan Williams személyében, Ty Groce-tól viszont az orvosi vizsgálatok után elköszönt a klub. Pethő Ákos vezetőedző munkáját egy spanyol másodedző is segíti, és teljesen új csapatot kell építeniük.  

- Öt légiósunk távozott, van aki a Bundesligában folytatja, amire büszkék vagyunk, de így valóban új csapatot kell építenünk. Nagyon fiatal a keretünk ennek minden pozitív és negatív hozadékával. Energikusak a srácok, de még rutintalanok, így vannak hiányosságok is. Nagyon jól dolgozik mindenki, optimista vagyok - mondta Pethő Ákos vezetőedző, Hübner Nyíregyháza BS

A keret nagyon fiatal lesz a következő idényben, a cél pedig a biztos bennmaradás. Fazekas Csaba számára furcsa, hogy a rutinos játékosok közé tartozik majd. 

- Nagyon örültem a Nyíregyháza megkeresésnek, így nem kellett sokat gondolkodnom azon, hogy visszatérek-e. Úgy érzem eddig jól sikerült a felkészülés, két edzőmeccsen pályára is léptünk, és edzésről edzésre fejlődünk - mondta Fazekas Csaba játékos. 

A hétvégén rendezik a Sitku Ernő Emléktornát, melyen négy gárda vesz részt. Szeptember 9-én a Honvéd ellen játszanak a mieink, míg a másik ágon a DEAC Tungsram – Szolnok összecsapást tartják pénteken. Szombaton a két vesztes a harmadik helyért, a győztesek az első helyért csatázhatnak. 

- Azokat a csapatokat hívtuk meg, ahol Ernő egykoron játékosként megfordult. Négy erős csapat találkozik majd, ahol még nem az eredmény a legfontosabb, hanem hogy játékban fejlődjenek a gárdák - mondta Dr. Mohácsi Máté ügyvezető, Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. 

A Cápák szeptember 30-án kezdik a szezont Kecskeméten, majd a DEAC lesz a mieink ellenfele Debrecenben. Az első hazai találkozót október közepén vívja a csapat, amikor a Szolnoki Olaj érkezik Nyíregyházára.