Egy éjszaka a hangszerek királynőjével Nyíregyházán

A Filharmónia Magyarország az elmúlt években mindent megtett azért, hogy a hangszerek királynőjét jobban megismertesse a nagyközönséggel. A csodás hangok 2022. augusztus 6-án, az Orgonák éjszakáján ismét megtöltik a templomokat, tereket az OrgonaPont sorozat nyitóeseményeként.

 

A program Nyíregyházán egy templombemutatóval egybekötött izgalmas orgonatúrával indul 15 órától a Nyíregyházi Turisztikai Központtól (Nyíregyháza, Kossuth tér 1). A résztvevők megismerkedhetnek a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház történetével, valamint megcsodálhatják a város panorámáját a templom toronykilátójából. Az orgonát a szkóla és karnagyuk Soltész Béla mutatja majd be az érdeklődő közönségnek. A programon való részvétel ingyenes!

Ugyanezen a hétvégén a sóstói zenélő szökőkút dallamai is bekapcsolódnak az Orgonák Éjszakájába. Az esti, klasszikus zenei sávokban új, orgonán játszott darabok fognak szólni.

Bach: d-moll toccata - BWV 565

előadó: Szamosi Szabolcs a Pécsi Bazilika Angster orgonáján

J. Strauss: Radetzky-induló

előadó: Jonathan Scott a Bridgewater Hall (Manchester, UK) orgonáján

Az OrgonaPont sorozat folytatásaként 2022. augusztus 9-én, 19.30-tól Dóbisz Áron - orgona és Samodai Bence János - trombita hangversenyét hallhatják Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban.

Erre a koncertre jegyek a www.jegymester.hu oldalon, valamint az előadás előtt a helyszínen válthatóak.