Egy döntetlen, egy vereség a felsőház mérkőzésein

Az Észak-keleti Területi Gyermek III. (U14) bajnokságban, Debrecenben, a középszakasszal folytatódtak a küzdelmek. Az AQUA SE Nyíregyháza felsőházban szereplő csapatának mérlege egy döntetlen, egy vereség, az alsóházban szereplő csapat két vereséggel rajtolt.
A felsőházban nagyon erős csoport alakult az Eger, a Miskolc, a Debrecen és a Nyíregyháza részvételével. Mindhárom ellenfél komoly hagyománnyal és OB I-es múlttal rendelkezik.

Első meccsünk a házigazda Cívis Póló VSE ellen nagyon izgalmas mérkőzést hozott. Három negyeden keresztül nagyon fegyelmezetten játszottunk, a sok kiállítás ellenére is nagyszerűen védekeztünk és 7-3-as vezetésre tettünk szert. Szinte már biztosak lehettünk a győzelemben, azonban nem így történt. Az utolsó negyedben érthetetlen módon megzavarodtunk, buta hibák sokaságát követtük el, ami érthetően felhozta az egyre jobban belelendülő ellenfelet. Az addig kiváló védekezésünknek nyoma sem volt. A támadásaink sem voltak már olyan hatékonyak, mint az előző negyedekben. De még így győzhettünk volna, hiszen 8-7-es vezetésünknél, 30 mp-cel a vége előtt kivédekeztük az ellenfél támadását, csak meg kellett volna tartanunk a labdát, de egy rossz kidobás miatt, szinte öngólt lőttünk. 8-8! Ennyi lett a vége. Sajnos most be kellett érnünk a döntetlennel. Nagyon tanulságos mérkőzés volt. 3 negyed remek játékát rontottuk el 1 negyed alatt.
Az Eger csapata ellen nem mi voltunk az esélyesek, viszont túl kellett lépnünk az előző mérkőzés okozta csalódáson ahhoz, hogy valamennyire helytálljunk. Három negyedig jól tartottuk magunkat, voltak helyzeteink, lőttünk szép gólokat. A hevesiek centerét azonban nem tudtuk tartani, a fizikai fölény döntőnek bizonyult. A végére el is fáradtunk, így biztos egri siker született.
Sok ilyen meccs kell a további fejlődéshez. Örülünk, hogy ebben a csoportban lehetünk. Erős csapatok ellen játszhatunk, ami csak a javunkat szolgálhatja. – értékelt Éder Zsolt utánpótlás edző
Az alsóház kűzdelmeit is Debrecenben rendezték, itt az Aqua Sport Egyesület lányai szerepelnek kiegészülve több fiúval. Urbin Tibor vezette csapat nem jól kezdte a középszakaszt, mivel mindkét mérkőzését elveszítette. 

- A Vasas ellen nem volt esélye a csapatunknak, más szintet képviselnek ebben a korosztályban a fővárosiak! A Zempléni csapat elleni meccs viszont nyerhető lett volna, de a gyámoltalan támadójáték, és kishitűség rányomta bélyegét játékunkra. Ez a csapat többre képes, hinni kell magukban - tájékoztatott Urbin Tibor 

Eredmények, felsőház:
Cívis Póló VSE –  AQUA SE Nyíregyháza      8  –  8  (1-2, 2-2, 0-3, 5-1)
Góllövők: Potor V. 3, Koi Sz. 2, Bíró D., Nemes N., Blazsán Á.
AQUA SE Nyíregyháza –  Tigra-ZF Eger     6  –  16  (1-4, 2-3, 1-2, 2-7)
Góllövők: Simon L. 2, Muri N., Vass B., Potor V., Nemes B.
Eredmények, alsóház:
Zempléni VK - AQUA SE leány  8-5
Góllövők : Horváth S. 2, Koncz I., Márton, Maticsák 
AQUA SE leány - Vasas SC    2-23   Góllövők : Danka 2