Egészségügyi szakok - A mentőtiszt a legnépszerűbb

Hat alap- és négy mesterszakot hirdetett meg a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara 2017-ben. A ponthatárokat múlt héten húzták meg – az alapján az oktatási intézmény 455 új hallgatóval indítja majd a tanévet szeptemberben. A legmagasabb pontot a szociális munka szakra jelentkezőknek kellett elérni, összesen 300 pontot. Fábián Gergely általános dékánhelyettes elmondta, az alapszakok esetében évek óta a legnépszerűbb a mentőtiszt szak, 74 főt iskoláznak majd be szeptemberben. A további sorrend is szinte évek óta változatlan, hiszen népszerű volt idén is a szülésznő és a védőnő alapszak. A mesterszakok esetében sokan jelentkeztek az újonnan elindított egészségügyi tanár szakra, a képzést közel 40-en kezdik majd el.

 

Külföldi hallgatók is lesznek

 

Az Egészségügyi Kar további hallgatókra számít, hiszen a beregszászi főiskolával közös, kihelyezett ápoló képzést indítanak ősszel – a szakra 25 hallgatót szeretnének felvenni. Külföldről is érkeznek majd hallgatók Nyíregyházára, a tervek szerint 24-en, hiszen akkreditáltatták az egészségügyi szociális munka mesterszakot. Többen a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramon keresztül tanulhatnak majd a karon. Érkeznek hallgatók Jordániából, Egyiptomból és Nigériából is.

 

Pótfelvételi

 

A 2017-es pótfelvételin keresztül is be lehet még jutni az Egészségügyi Karra. Minden képzés elérhető, és augusztus 7-ig van lehetőség jelentkezni a szakokra.

Dér Vivien