Egészséghét az óvodában

Az újraélesztést tanulják a Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézményének gyerekei, a műanyag bábun bemutatott folyamatot a kezükben lévő plüssfigurákon gyakorolják. Az intézményben hagyományosan, idén is megrendezték az Egészséghetet, amelynek célja, hogy a kicsiket az egészséges életmódra neveljék.

 

HIGIÉNÉS TEENDŐK ÉS ÉLETHELYZETEK

 

Tóth Imre önkormányzati képviselő elmondta, a programsorozattal azt szeretnék elérni, hogy a gyerekek elsajátítsák az alapvető higiénés teendőket, hogyan kell kezet és fogat mosni, milyen problémákat előzhetnek meg ezekkel. Az is fontos, hogy tudjanak reagálni olyan élethelyzetekre, ha rosszullét van a családban vagy gyerektársaik körében. Ezeket tanítják meg interaktív módon a foglalkozásokon.
A hét elején a védőnők játékos formában mutatták meg a tisztálkodás hatékony fogásait, majd szerdán a Jósa András Oktatókórház egészségfejlesztő csoportjának bemutatója során tanulhattak az egészségvédelemről, ahol fontos szerepet kapott az egészséges táplálkozás elsajátítása is.

 

BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉS

 

Csütörtökön a rendőrök közreműködésével a közlekedés alapvető szabályaival ismerkedhettek meg az óvodások, pénteken pedig Barátkozz az állatokkal címmel kutyás bemutató várja őket a Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézményében.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: internet)