Ég az adventi koszorú első gyertyája a nyíregyházi Damjanich laktanyában

November 25-én meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún a nyíregyházi Damjanich laktanyában, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred székhelyén. A családias hangulatú ünnepségen az ezredtörzs állománya és az 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj hivatásos, szerződéses és tartalékos katonái vettek részt.

Az ünnepség nyitásaként Aranyosi Ervin: Advent-első gyertya című verse csendült fel Fehértói Mihály tartalékos zászlós előadásában. Ezt követően Vantal Zsolt ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka osztotta meg ünnepi gondolatait a résztvevőkkel. Kiemelte, hogy az adventi időszakban nagyon fontos hogy lecsendesedve, a rohanó hétköznapokból kilépve kicsit lassítsunk és családtagjaink felé fordulva várjuk az ünnepeket. Beszédének zárásaként megköszönte a területvédelmi ezred katonáinak egész éves munkáját.

Az ünnepség fényét emelte, hogy Szentesi Csaba alezredes, görögkatolikus tábori lelkész is megtisztelte jelenlétével a gyertyagyújtást, aki megáldotta és megszentelte az adventi koszorút.

A hitet jelképező első gyertyát Vantal Zsolt ezredes gyújtotta meg a koszorún.
 

Szerző: Szidor Viktória hadnagy, Fotó: Szabó Tamás törzsőrmester