Edzőtábor előtt – kialakult az utazó keret
Készül a tavaszi bajnoki folytatásra a Nyíregyháza Spartacus. A szakmai stáb napi két edzést tart a játékosoknak. Az együttes a jövő héten Törökországba utazik edzőtáborba.

Mohamadou Abdouraman és Mihael Kovacevic Budapesten járt orvosi vizsgálaton, Balogh János pedig beteg, így ők hiányoztak a délelőtti edzésről. Mindhárom játékos ott lesz viszont azon a repülőn, mely Törökországba szállítja a csapatot. Kialakult az utazó keret, mely 22 játékosból és 8 fős szakmai stábból áll.

[video]

– Nyolc új játékos érkezett, egy kivétellel külföldről. Ebben nem volt szándékosság, a téli szünetben Magyarországon nem találtunk olyan labdarúgókat, akik elérhetők lettek volna számunkra és azonnali erősítést jelentettek volna. Megkaptam, akiket kértem, most már rajtam és a stábomon a sor, hogy a játékosokból csapatot építsek – mondta Mátyus János vezetőedző.

Több saját nevelésű labdarúgó is a Szpari edzéseit látogatja majd tavasszal, Gondos Zoltán, Vámos Márk, Bagi Ákos, Baglyos Levente és Markovics Dávid közül ketten mindig a felnőttekkel készülhetnek, nyáron pedig 1-2 fiatal profi szerződést is kaphat. A csapat szombaton Debrecenben játszik edzőmérkőzést, vasárnap pedig indul Törökországba, ahol tíz napig edzőtáborozik majd a Szpari. Itt további négy felkészülési találkozón lép pályára a Spartacus.
Az utazó keret:
Játékosok: Hrabina Alex, Ovszijenko Volodimir, Balogh János, Szokol Zsolt, Zoran Kostic, Pekár László, Deniss Ivanovs, Mohamadou Abdouraman, Fodor Ferenc, Koller Krisztián, Juraj Halenár, Mihael Kovacevic, Igor Zofcák, Rubus Tamás, Bosnjak Predrag, Törtei Tamás, Rezes László, Pákolicz Dávid, Zurabi Arziani, Dato Dartsimelia, LImam Seydi, Benkő Balázs.
Szakmai stáb: Mátyus János, Balogh László, Márton István, Téglási Gábor, György Rolland, Zajcz István, Zákány László, Neuzer Ádám.

Dankó László