EB résztvevő korosztályos válogatott kapust igazolt a Nyíregyháza Spartacus

Mozgalmas nap volt a hétfői a Nyíregyháza Spartacusnál. Györgyi Arthur és Patvaros Zsolt személyében két játékos már ott volt a délelőtti edzésen, utóbbival pedig délután szerződést is kötött a klub.

- Örömmel fogadtam a Nyíregyháza Spartacus megkeresését. Miután a Balmazújvárost kizárták, visszatértem szülővárosomba, Kecskemétre, ahol ősszel az NB-III-ban játszottam, és bár számunkra december elején befejeződött az idény, igyekeztem megfelelő erőnléti állapotban maradni. Bízom abban, hogy a Szparival egy sikeres tavasz előtt állunk – mondta Patvaros Zsolt.

A középpályás több korosztályos válogatottban szerepelt, a KTE színeiben tagja volt a kupagyőztes csapatnak, 64 meccset játszott az élvonalban, majd a Kecskemét kizárása után három évig Zalaegerszegen futballozott, mielőtt Balmazújvárosba igazolt. Közel száz NB-II-es mérkőzés van a háta mögött.

Szerződést kötött a Nyíregyháza Spartacus egy másik korosztályos válogatottal is, akit az egyik legtehetségesebb magyar hálóőrnek tartanak. Ásványi Balázs 18 éves, 187 cm magas, Győrben született, majd a Puskás Akadémián nevelkedett. Az U17, U18 és az U19-es nemzeti csapatban negyven alkalommal lépett pályára.  Az U17-es Európa-bajnokságon is ő állt a magyar kapuban, ahol 6. lett a válogatott. Az elmúlt hónapokban a Szlovák II. Ligában szerepelt a Komárno csapatában kölcsönben.

Nem Ásványi Balázs lehet az egyetlen érkező kapus, Fadgyas Tamással is előrehaladott tárgyalásokat folytat a klub, és ha mindenben sikerül megállapodni, „Fagyi” visszatérhet egy rövid újpesti kitérő után Nyíregyházára.