EB elődöntővel búcsúzik a Speedway Ring

Szeptember 2-án salakmotoros EB elődöntőt rendeznek a megyében. A Speedway Ringre 7 nemzet versenyzői érkeznek. A pályán ez lesz az utolsó esemény, utána bezárja kapuit. 

Rangos nemzetközi salakmotor versenyt rendeznek szeptember 2-án a Nagyhalász Speedway Ringen. A páros Európa-bajnoki elődöntő tétje a fináléba kerülés, és hét nemzet motorosai húzzák majd a gázt. A házigazda Magyarország mellett Lettországból, Csehországból, Ausztriából, Olaszországból, Szlovéniából és Ukrajnából érkeznek csapatok. A pályán az elmúlt években számos nagy nemzetközi versenyt rendeztek. 

- Minden évben pályáztunk nagy versenyekre, és az elmúlt tíz évben nagy nevű versenyzőket, izgalmas futamokat láthatott a közönség. Remélem most is lesznek bőven előzések. A napokban küldik el a csapatok a versenyzők neveit - mondta Albók József tulajdonos, Nagyhalász Speedway Ring

A páros EB elődöntő a pálya utolsó versenye lesz. A Speedway Ring tulajdonosa úgy döntött, a létesítmény bezárja kapuit. Pedig az elmúlt években rengeteg pénzt költöttek az infrastruktúra fejlesztésére, így fedett lelátók épültek, és megcsinálták a világítást is. A nemzetközi szövetség további rangos viadalokat szeretett volna ide hozni, a GP promótere személyesen is megnézte a pályát, és elégedetten nyilatkozott. A honi szakágvezetéssel viszont megromlott a viszony. 

- Amikor a szakágvezető 2022-ben kihegyezte a ceruzát a Nagyhalász Speedway Ringre és megbüntetett, versenyeket hiúsított meg, vagy amire pályáztunk odaadta Debrecennek, akkor több levelet írtam a MAMS elnökének. Most nyáron egy beszélgetés során elismerte, hogy el sem olvasta ezeket a leveket, mert nem volt erre ideje. Akkor dőlt el végleg, hogy ilyen vezetéssel nem érdemes együtt dolgozni, ez csak megerősítette a bezárásról hozott döntésemet. Sajnálom – tette hozzá Albók József. 

A külföldi versenyzők elismerően nyilatkoztak a viadalok után, hogy nem csak nagyon biztonságos a pálya, hanem jól is motorozható a kialakítása miatt, ezért sok előzés jellemzett egy-egy futamot. Várhatóan szeptember 2-án, a búcsúversenyen is hasonlókat láthatnak majd a nézők.