Drámai mérkőzésen Fatum továbbjutás - a négy között a kupában a röplabdások!

A női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját előnnyel várhatta a Kaposvár ellen a kék mezes Fatum Nyíregyháza, mivel az első mérkőzésen 3-1-re győzött Hollósy László együttese, azaz két szett megnyerése már a nyírségiek továbbjutását jelentette volna. 

Sokáig egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt kiharcolni az első játszmában. 10-10 után viszont sokat hibázott a Fatum, melyet kihasználva megléptek a vendégek, és a hajrá előtt már öt ponttal  vezettek. Nyerte is a játékrészt 25-17-re a Kaposvár. 

A második játszma is nagy csatát hozott. Féltávnál a Nyíregyháza állt jobban, de csak három pont volt az előnye, melyet gyorsan ledolgozott a Kaposvár. Ez viszont sok energiát kivett a vendégekből, így 15-12-nél időt kellett kérnie Szasa Nedeljkovicsnak. Használt, mert újra egyenlítettek a vendégek, így izgalmas volt a végjáték. 23-23 után a Fatum jutott játszmalabdához, de nem sikerült értékesítenie azt. Sőt, Sipic blokkja után már a Kaposvár vezetett, de ők sem tudtak élni a lehetőséggel. A másodikkal viszont már igen, 27-25-re nyerte a játékrészt a vendég gárda, és 2-0-ra vezetett. 

A harmadik szettben viszont 5-0-val kezdett a Nyíregyháza. Varga egymás után szerezte a pontokat, de 22-21-nél egy pontra zárkózott a Kaposvár. A Fatum viszont tudott újítani, és Lymareva ütése után 25-21-re nyerte a játszmát a Magyar Kupa címvédője. 

A negyedik felvonásban nagyon jól blokkoltak a vendégek, a nyírségieknél pedig ismét több volt a hiba. Matic játszott ekkor nagyon jól, hazai részről továbbra is Varga tartotta vele a lépést. A Kaposvár végül 25-19-re nyert ami azt jelentette, hogy 3-1-re győztek. Mivel az első mérkőzésen ugyanilyen arányban a Nyíregyháza diadalmaskodott, így aranyszett döntött a továbbjutásról. 

Az aranyszett nagy labdamenetekkel indult, a térfélcserénél 8-6-ra vezetett a Fatum Nyíregyháza. Fordulás után is lendületben maradt a közönségétől is támogatott  hazai gárda, mely végül győzött, és a négy közé jutott! 

Fatum Nyíregyháza – MCM-Diamant Kaposvár 1-3 (-17, -25, 21, -19) 

Aranyszett:  15- 8 , továbbjutott a Fatum Nyíregyháza 

Nyíregyháza: G. Francesco 1, Varga 24, Pintér 12, Lászlop 4, Pilar 13, Lymareva 12 

Csere: Tóth F. (liberó), Koseková 1, Szabó L. 

Vezetőedző: Hollósy László

Kaposvár: Klisura 14, Tálas 3, Djuric 11, Szűcs 12, Sipic 8, Matic 17

Csere: Szpin Renáta(liberó), Kalmár, Tóth J. , Németh , Hegyi

Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics