Drámai csata Budapesten

Az MTK ellen lépett pályára a Fatum Nyíregyháza a női röplabda Extraligában. A mieinket először irányította az új vezetőedző, Tomás Varga. 
Remekül kezdtek a mieink, Anija Jurdza bombája után 4-0-ra vezettek. Több hosszú labdamenet jellemezte az első szettet, de ezekből rendre a nyírségiek jöttek ki jobban. Selena Leban ütése után már 11-4 volt az állás a Fatum javára, a hazaiak mestere mindkét idejét kikérte rövid idő alatt. A játszma felénél jött egy hullámvölgy, a 9 pontos előny ötre olvadt. Lendületbe jött az  MTK, és 16-15-nél egy  pontra zárkózott. 19-18-nál először vezettek a meccsen a kék-fehérek, és izgalmas volt a végjáték. Yagmur Karaoglu szettlabdához juttatta a mieinket, de hárította a házigazda, és végül megnyerte a játékrészt. 
A második felvonás eleje ismét a Fatumé volt, Merve Cepni volt ekkor többször is hatékony támadásban.  A mieink vezettek, de az MTK rendre egyenlített. 13-13 volt az állás féltávnál, de jött egy 5-0-s fővárosi sorozat. Sikerült felzárkózni, Leban 10. pontja után 20-20-al indult a hajrá. Ekkor viszont háromszor hibáztak a nyíregyháziak, 24-22-nél szettlabdái voltak a hazaiaknak. Az elsőt Karaoglu hatástalanította, de Costa beütötte a másodikat, így ezt a játszmát is az MTK nyerte. 
A harmadik játszma 7-3-as nyíregyházi vezetéssel indult. A folytatásban kiegyenlített volt a szett, felváltva estek a pontok. 17-11-nél viszont hat pontra nőtt a Fatum előnye, ám jött egy hullámvölgy, és két pontra olvadt az előny. Sikerült rendezni a sorokat, és Lászlop Alexandra ászával 20-15-re vezettek a mieink. Végül hat szettlabdája volt a Nyíregyházának, de egyenlített az MTK. Ekkor viszont Leban kétszer is villant, és megnyerte a játszmát a Fatum.  
Zsinórban szerzett öt ponttal kezdtük a negyedik felvonást.  Ez döntő volt, mert a folytatásban állandósult ez a különbség. Asonja faragott a hazaiak hátrányán, de 20-17-re vezettünk a végjáték előtt. Karaoglu fontos pillanatban szerzett pontot, csakúgy mint a másik oldalon többször Szabó Lili, így 21-21 volt az állás. Cepni ásza után jöhetett a szettlabda, és Leban ismét jól célzott, így egyenlített a Nyíregyháza! 
Jött a döntő szett! Itt 2-0-ra az MTK vezetett, majd egyenlítettek a mieink. Tatár volt kétszer eredményes, majd Costa ütésével 6-3 volt az állás. Időt kért Tomás Varga ami használt, Jurdza volt eredményes és Cepni blokkolt. A térfélcserénél így is 8-5-re a budapestiek vezettek. Nagy hajrába kezdett a Fatum, és 9-8-nál egy pontra zárkózott. Sajnos ekkor jött két pontatlan támadás, a kék-fehérek viszont nem hibáztak, így megnyerték a meccset. 

MTK – Fatum Nyíregyháza 3-2 (24, 23, -24, -23, 9)

MTK: Costa 15, Tatár 15, Asonja 19, Berkó 4, Szabó 16, Briga 4
Csere: Divényi (liberó), Varga
vezetőedző: Leiszt Máté 

Nyíregyháza: Karaoglu 19, Cicic 3, Jurdza 10, Lászlop 4, Leban 23, Cepni  14
Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco 1
vezetőedző: Tomás Varga