Döntöttek a sportcélú támogatásokról

A Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság március 12-én döntött a 2024. évi sportcélú támogatásokról, melyekre a korábbi éveket is meghaladó számú pályázat érkezett be.

Idén a 7 sportkeretre beérkezett 169 db pályázatból 156 db-ot részesített támogatásban a Bizottság, összesen 66,09 millió forint összegben:

A városi sportkoncepció irányelvei alapján kiemelt területként, összesen 11 millió Ft összegben 43 szervezet részesült támogatásban a szabadidősport keret terhére, ezáltal a már hagyománnyá vált rendezvények mellett számos új kezdeményezés megvalósítása is támogatásban részesült, rendszeres mozgási lehetőséget biztosítva és nagyban hozzájárulva az egészséges életmódot népszerűsítő rendszeres foglalkozások és új sportesemények megrendezéséhez is.

A korábbi évben elindult növekedést megtartva tovább bővült a parasport keret terhére pályázó civil szervezetek száma is és 8 szervezet közel 2,5 millió Ft összegű támogatásban részesült.

A városi diáksport versenyek szervezését és az iskolai diáksport egyesületek, sportkörök kiadásait a város közel 15,5 millió Ft-tal támogatja, ezáltal is segítve az intézményekben tanulók sportolását, szabadidejének hasznos eltöltését.

A helyi szervezetek aktív közreműködésének köszönhetően az idei év is gazdag lesz országos és nemzetközi sporteseményekben, melyekre összesen 6 millió forint támogatást biztosít az Önkormányzat.

Az egyéb versenysport keret terhére 28 sportszervezet összesen 17 millió Ft összegű támogatást nyert el, ezzel segítve az egyesületekben folyó magas szintű utánpótlás-nevelést és városunk hírnevének öregbítését a hazai bajnokságokban.

Az egyesületek részére biztosított működési támogatások mellett a már kiemelt eredményeket elért sportolók számára további támogatások ítéltek meg Az országos és nemzetközi versenyekre való felkészülés és részvétel támogatása céljából 27 tehetséges nyíregyházi sportoló összesen 8,5 millió forint összegben részesült sportösztöndíjban, 9 fő részére pedig további 6 millió Ft összegű támogatás segíti az olimpiai kvalifikáció megszerzését. A kereten fennmaradó tartalék az olimpián részt vevő sportolók és edzőik jutalmazása céljából elkülönítették.

A támogatási értesítéseket kiküldése megkezdődött, a megítélt támogatási összegek a szerződések megkötését követően áprilisban folyósítják.