Dobogósok lettek a lájkos fiúk

– Általános iskolába mindhárman a Kodályba jártunk, és ott tagjai voltunk az énekkarnak is. Én két évvel idõsebb vagyok Balázstól és Mátétól. Nyolcadik után elkerültem a Széchenyibe, de aztán ők is jöttek utánam. Az egyik iskolai rendezvényen közös produkcióval léptünk fel és akkor gondolkodtunk el azon, hogy talán nem csak a suliban kellene énekelnünk – avatott be az előzményekbe Sebestyén Gergely, aki – lévén, hogy ő a rangidős – a csapatot is vezeti.

 

TÖBB FORDULÓN KERESZTÜL...

 

A fiatal a cappella énekesektől megtudtam, nem sokáig gondolkodtak azon, hogy elinduljanak-e a versenyen, ami csakis online felületen zajlott.

– A bemutatkozó videónkat Geri nagyszüleinél állítottuk össze, mindig ott próbálunk. Persze, ha tehetjük, az iskolai szünetekben is énekelünk – folytatta a beszélgetést Máté. – A verseny többfordulós volt, mindegyikre új videókat kellett készítenünk. Sokszor csak pár nap állt rendelkezésünkre. A produkciókra interneten keresztül lehetett szavazni. Az első fordulón lazán továbbjutottunk, harmadikokként kerültünk ki. Szeptember elején kiderült, bejutottunk a középdöntőbe is. Egy hetünk volt elkészíteni a következő videót, ami nagyon kevés idő. Ötödik helyen végeztünk.

[REKLAM]

– Fish! Krisztián, a zsűri egyik tagja nagyon kemény kritikával értékelte ezt a produkciónkat. Írtam neki egy hosszú üzenetet, amit elolvasott és a videoüzenetben, amiben azt kellett elmondania, hogy kiket juttatna tovább, minket is megemlített. Az indoka az volt, hogy kíváncsi arra, mit hozunk ki a döntős videónkból – vette át a szót Balázs. – Ezt készítette el nekünk Bélteczki Szilárd, a Nyíregyházi Televízió vágója. Vasárnap volt a döntő, csak aznap lehetett szavazni, mi pedig, nagy örömünkre, harmadikokként kerültünk ki a versenyből.

 

„KÉPEZZÜK MAGUNKAT”

 

A fiatal énekesek elmondták, a verseny új lendületet adott számukra és szeretnék tovább képezni magukat a jövőben. Első lépésként beiratkoztak a Vikár Sándor zeneiskolába és elhatározták, hogy bármilyen lehetőség adódik majd, ahol megmérettethetik magukat, ők élni is fognak vele.
A fiúk a Like első nyíregyházi tehetségkutató versenyében is szerepeltek, ez volt az első nagy sikerük.

Bruszel Dóra