Dobogós lett a szülőköszöntő csokor

Tehetségét díjazták a közelmúltban Tatán megrendezett Magyar Virágkötészeti Bajnokságon is, ahol a szülõköszöntõ csokra harmadik helyezést ért el és az összesített kategóriában is – a szakmai zsûri pontjai alapján – felállhatott a képzeletbeli dobogóra.

A feladatok között szerepelt egy térdísz, egy leomló menyasszonyi csokor és egy szülõköszöntõ csokor elkészítése. Zoltántól megtudtuk, a térdísz 70 százalékának növényanyagát kerti vagy vadrózsának kellett képeznie, magassága pedig 2 méter volt. A leomló menyasszonyi csokorban a lila szín árnyalatai domináltak, és elõírás volt, hogy szerepeljen benne virágzó clematis is, a szülõköszöntõ csokorban pedig hortenzia.
– A térinstallációhoz egy meglévõ boldogságkaput – amit egy korábbi esküvõre terveztem – alakítottam és terveztem át egy új formába, a szülõköszöntõ csokor alapját képezõ faágakat pedig éjszakába menõen ragasztgattam. A legnehezebb a növényanyag kiválasztása volt, mert a vadrózsa és jó néhány kerti növény, amit szerettem volna, sajnos elvirágzott a melegnek köszönhetõen, így a végsõ finisben rögtönöznöm is kellett. Bejártam a helyi kertészeti árudákat, és nyitott szemmel jártam, így például Napkorról egy elõkertbõl díszpipacsok termését szereztem be, amit aztán felhasználtam. A menyasszonyi csokrot sajnos nem volt idõm lepróbálni, de a szülõköszöntõ csokromat elkezdtem megkötni a verseny elõtti napon. A feladatokat külön-külön és összesítettben is értékelték, a szülõköszöntõ csokrom 3. helyezést ért el és az összesített kategóriában is 3. helyezést értem el a szakmai zsûri pontjai alapján.

Gerliczki Zoltán

Zoltán azt mondja, a jövõben szeretne részt venni további nemzetközi workshopokon, hiszen célja, hogy népszerûsítse a virágkötészetet mint mûvészetet, de vannak tervei az advent kiállításra, és további hazai versenyekre is.

(Szerző: Bruszel Dóra)

 

(Fenti kép: Zoltán egyik versenymunkája)