Dió és a vírus sem vette el Barbitól az esküvőjét
Dió és a vírus sem vette el Barbitól az esküvőjét

Tavaly februárban ismerhették meg az olvasók lapjainkon keresztül a felhők felett ugráló, nyíregyházi (akkor még) Bartus Barbarát, akinél 2019-ben diagnosztizáltak mellrákot. Daganatát Diónak nevezte el, ugyanis az MR leleten zöld diónyi nagyságúnak írták le. Szinte ezzel egy időben született meg az ötlet, hogy létrehozzon egy Instagram-oldalt, ahol kendőzetlen őszinteséggel írt betegségéről, valamint érzéseiről. Az oldal első körben a Dióval az élet nevet kapta, a sikeres műtét óta pedig Élet Dió után néven található meg az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon. Barbi jelenleg a Joy magazin példaképjelöltje.

Ma már közel 30 ezren követik Bajkó Barbi blogját. Ismertsége abban (is) rejlik, hogy a kezdetektől hihetetlen élni akarás és pozitív szemlélet van benne, mindemellett pedig tabuk nélkül beszél betegségéről. Az önvizsgálat fontosságát szeretné hangsúlyozni, illetve segíteni végigvinni másokat az úton. Úgy fogalmaz, neki a blog egy mankó, ugyanis úgy gondolja, hogy amiről nem tudunk beszélni, attól félünk és elhatalmasodik rajtunk, ezt pedig nem hagyhatjuk.

Folytatja a gyógyulás útját

Barbi a diagnózis óta már túl van nyolc kemoterápiás kezelésen, egy műtéten és huszonöt sugárkezelésen, de ami számára a legfontosabb, hogy 2020 júniusában, két kezelés között kimondhatta a boldogító igent, idén szeptemberben pedig férjével be is költözhettek közös családi házukba.

– Az Instagram-jelenlétem megmaradt, azóta is írok a betegségemről, arról, ami velem történik, hiszen még nincs vége a kezelésnek – utókezelést kapok – mondta el Barbi, hozzátéve, hogy még nem nyilvánították gyógyultnak, az éveket várat magára. – A blogolással azért sem hagytam fel, mert még mindig sokan keresnek meg egy-egy kérdéssel, vagy mesélik el a saját történetüket, illetve megköszönik, hogy én ilyen nyíltan vállaltam ezt, sok erőt adok nekik. Mióta nincs velem Dió, igazából nem változott meg bennem semmi, talán csak annyi, hogy folyamatosan erősödök. Továbbra is próbálok megélni minden pillanatot, és élvezni az életet. Néha még most is hihetetlen nekem, hogy mekkorára nőtte ki magát az Instagram-oldalam, hogy milyen sokan fejezik ki a köszönetüket és kapaszkodnak az én történetembe. Ez nagyon sokat jelent számomra...

Óriási visszajelzés

Barbi most már nemcsak feleség, hanem a Joy magazin példaképjelöltje is. A lap idén ötödszörre indította el a social díját, céljuk a közösségi médiában, így az Insta­gramon, a Facebookon, a TikTokon, a YouTube-on és a Snapchaten megjelenő értékek elismerése. 2021-ben 9 kategória 36 képviselője verseng a közönség kegyeiért, #PÉLDAKÉP kategóriában Zsiga Melinda, Marge, Molnár Áron Noár és a nyíregyházi Bajkó Barbara.

– A Joy magazin minden évben megrendezi a Social Media Awardot, ami a közösségi oldalakon jelen lévőket különböző kategóriákban díjazza. Engem 2021-ben #PÉLDAKÉP kategóriában jelöltek, ami számomra óriási visszajelzés, és nagyon hálás vagyok érte. Megtisztelő, hogy a Joy csapata rám is gondolt.

Szavazni az alábbi oldalon lehet: https://sma.mar­quard­media.hu/Bajkó Barbara Élet Dió után. A szavazás október 10-ig tart. Egy személy egy nap (24 óráig) egy szavazatot tud leadni, szavazási időszak alatt bármennyit.