Díjnyertes pályamunkák a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság dolgozóitól

Diplomaterv pályázat

A Magyar Hidrológiai Társaság egyik legrangosabb elismerése – felsőoktatásban tanulók díjazására – a Lászlóffy Woldemár diplomamunka pályázat. A Társaság 1988-ban diplomaterv pályázatot alapított, amelyet a későbbiekben diplomamunka pályázattá neveztek át. A pályázat jogelődje az 1965-ben alapított „Diploma-terv pályázat” volt. A díj alapításával a Társaság emléket kíván állítani Lászlóffy Woldemárnak (1903-1984), a kiváló hidrológusnak, egyetemi magántanárnak, a Társaság tiszteletbeli tagjának, a vízzel foglalkozó fiatal szakemberek nevelőjének.

A díjazás elnöksége (balról): Clement Adrienne (Lászlóffy Woldemár pályázat bíráló bizottság titkár), dr. Gayer József (Lászlóffy Woldemár pályázat bíráló bizottság elnök), dr. Szlávik Lajos, dr. Károlyi Csaba (Sajó Elemér pályázat bíráló bizottság elnök).

Ösztönzés a magas szintű munkára

A pályázat célja, hogy ösztönözze a felsőoktatásban tanuló hallgatókat arra, hogy a vízzel és a vízi környezet védelmével kapcsolatos diplomamunkájukat, szakdolgozatukat magas színvonalon, tudományosan kellően megalapozva és a társadalom számára hasznosításra alkalmas módon készítsék el. Ennek során olyan hallgató jelentkezhet, aki magyar felsőoktatási intézményben alapképzés (BSc), mesterképzés (MSc) (osztatlan, 5 éves képzés), szakirányú továbbképzés (szakmérnök képzés, amely szakdolgozat készítéssel zárul) keretében a vízzel, a vízi környezet védelmével foglalkozó, magyar, vagy idegen nyelvű diplomamunkát, szakdolgozatot készített.

Különdíjat is adományoznak

A Társaság a pályázatra benyújtott diplomamunkák, szakdolgozatok közül a három kategória mindegyikében évente egyet-egyet Mosonyi Emil különdíjban is részesíthet. A különdíjra pályázni nem kell, az arra alkalmas pályamunkákat a bírálatot végző különbizottság választja ki. A különdíjat a Társaság azoknak az építőmérnököknek adományozza, akik diplomamunkájukkal a leginkább visszatükrözték Mosonyi Emil vízépítő mérnöki munkásságának szellemiségét; diplomamunkájukat a folyószabályozás, ármentesítés-árvízvédelem, vízhasznosítás, vízrendezés, vízerőhasznosítás témakörök valamelyikéből, általában a területi vízgazdálkodás szakterületéről készítették el.


Díjazottak Nyíregyházáról: Petrucz Andrea, Antal Tímea, Zagyva Dániel, Goneth Béla.

Akikre most büszkék lehetünk

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán (jogelőd Eötvös József Főiskola) a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 2016-2018 között képzésben részt vett kollégáinak szakdolgozatai közül díjazásban részesültek:
I. helyezést ért el a Lászlóffy Woldemár pályázat szakirányú továbbképzés kategóriájában Antal Tímea vízhasznosítási ügyintéző, ugyanebben a kategóriában dicséretben részesült Cserveni-Kovács Orsolya vízrendezési ügyintéző és Goneth Béla területi műszaki referens, különdíjban részesült a Mosonyi Emil pályázat szakirányú továbbképzés kategóriájában Petrucz Andrea árvízvédelmi ügyintéző, dicséretben részesült a Lászlóffy Woldemár pályázat BSc kategóriájában Zagyva Dániel árvízvédelmi ügyintéző.

Az ünnepélyes díjátadáson kívül igazgatói gratulációban részesültek a pályázók.